Нове

Яблучний Крамбл – домашній рецепт

Сьогодні пропоную урізноманітнити десертне меню і приготувати яблучний крамбл. Це дуже простий пиріг, тісто для якого замішується за 5 хвилин, оскільки це просто крихта.

З начинкою доведеться повозитися трохи довше, щоб карамелізувати яблука.

Інгредієнти:

  • яблука – 5 шт. (800 г)
  • вершкове масло – 150 г
  • яйце – 1 шт.
  • половина лимона (цедра і сік)
  • цукор – 200 г
  • розпушувач – 10 г
  • борошно – 360 г
  • сіль – щіпка

Приготування:

  • Спочатку потрібно підготувати начинку. Для неї очистіть яблука від шкірки і серцевини, наріжте їх середнім кубиком.
  • Натріть на дрібній тертці цедру з половини лимона і додайте до яблук. Також видавіть з лимона сік, перемішайте з начинкою.
  • Щоб сік легше видавлювався, покатайте лимон по столу або підігрійте його в мікрохвильовці.
  • На сковороду з антипригарним покриттям насипте 150 грамів цукру і розтопіть його на середньому вогні, помішуючи.
  • У розтоплений цукор додайте яблука. Від різкого охолодження карамель може згорнутися і застигнути, але потім вона знову розтане.
  • Після закипання тушкуйте яблука приблизно 10 хвилин. Якщо вони соковиті, то з’явиться багато рідини, яку потрібно в більшості випарувати. Замість лимона можна додати корицю для аромату.
  • Тепер можна зайнятися приготуванням основи. Просійте в миску 360 грамів борошна. Додайте 50 грамів цукру, дрібку солі, 10 грамів розпушувача. Перемішайте сухі компоненти.
  • Вбийте яйце і додайте 150 грамів вершкового масла, яке потрібно порізати шматочками.
  • Руками перетріть всі складові в крихту.
  • Духовку включіть розігріватися до 180 градусів. Роз’ємну форму для випічки (у мене 23 см) застеліть пергаментом: і дно, і боки.
  • Висипте трохи більше половини крихти і рукою її утрамбуйте, сформуйте невеликі бортики.
  • Висипте на основу яблучну начинку і розрівняйте її.
  • Зверху засипте крихтою яка залишилась, вирівняйте шар, утрамбовувати вже не потрібно.
  • Поставте в розігріту духовку хвилин на 40. Верх повинен добре зарум’янитися і затвердіти, крихта стати хрусткою.
  • Дайте йому трохи охолонути і обережно виймайте з форми, оскільки пиріг досить крихкий.
  • Начинка виходить ніжною, ароматною, а крихта хрусткою.

Смачного!

Також читайте: СУПЕР ШВИДКИЙ ТОРТ МЕДОВИК – ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

Нове

Популярне