Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий варіант страви особливо добре підійде для святкового столу або фуршету.
Інгредієнти:
- Буряк — 2 шт
- Яйця — 8–10 шт
- Цибуля — 1 шт
- Вода — 50 мл
- Оцет 9% — 50 мл
- Філе оселедця — 2 шт
- Оливкова олія — 2 ст. л
- Майонез — до свого смаку
- Сіль — до свого смаку
Приготування:
Буряк відваріть до м’якості, приблизно 2 години. Яйця зваріть круто за 10 хвилин. Охолоджений буряк натріть на великій тертці. Яйця розділіть навпіл і відокремте жовтки від білків. Жовтки розімніть виделкою. Цибулю наріжте дрібно, залийте водою та оцтом, залиште на 5–10 хвилин, щоб прибрати гіркоту. Зцідіть рідину через сито і злегка вичавлюємо цибулю. Одне філе оселедця наріжте дрібно, а друге — середніми шматочками. Буряк змішайте спочатку з оливковою олією, потім додайте майонез. Додайте жовтки, цибулю та подрібнене філе оселедця. Приправте сіллю і ретельно перемішайте. Начиніть половинки білків отриманою сумішшю, зверху викладіть шматочки оселедця. Подавати закуску слід одразу після приготування.