Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним ароматом. Це прекрасний спосіб використати сезонний овоч для незвичного частування.
Інгредієнти:
- Гарбуз (очищений) — 250 г
- Вершкове масло — 40 г + для змащування
- Цукор — 1½ ст. л
- Борошно — 40 г
- Молоко — 150 мл
- Яйця — 3 шт
- Сіль — 1 щіпка
- Крохмаль — 1 ч. л
Приготування:
Наріжте гарбуз великими шматками. Відваріть на пару або у невеликій кількості води протягом 20–30 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким. Остудіть і перетріть гарбуз у пюре за допомогою блендера або через сито. Змастіть маслом форми для суфле і присипте їх чайною ложкою цукру. Розігрійте духовку до 180 °С. Розтопіть вершкове масло в сотейнику, додайте борошно та обсмажте, помішуючи, протягом 1 хвилини. Зніміть сотейник з вогню, влийте тепле молоко та ретельно перемішайте масу. Збийте жовтки, додайте їх разом із гарбузовим пюре до молочної суміші та ретельно перемішайте. Білки збийте з дрібкою солі до міцної піни, всипте крохмаль і ще раз збийте. Акуратно додайте білкову масу до гарбузової суміші. Розподіліть суміш по формах і випікайте 15–20 хвилин до золотистого кольору.