Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів, вони ідеально підходять для невеликого солодкого частування в будь-який час.
Інгредієнти:
- Сметана 20% — 300 г
- Цукор — 250 г
- Ванілін — на кінчику ножа
- Вершкове масло — 60 г
Приготування:
У сотейнику на повільному вогні доведіть до кипіння сметану з цукром, помішуючи, щоб уникнути пригорання. Додайте ванілін і продовжуйте нагрівати, поки маса не набуде карамельного кольору. Додайте вершкове масло, зніміть з вогню і добре перемішайте до отримання однорідної консистенції. Перелийте ще гарячу ірискову масу у скляну форму, попередньо змащену олією. Помістіть форму з ірисками в холодильник для застигання на 30 хвилин. Коли іриски застигнуть, вийміть їх з форми та наріжте на невеликі квадратики.