Рецепт найніжнішого та неймовірно смачного рулету! Ділюсь усіма секретами та рекомендаціями;) Найпопулярніший меренговий рулет!
Інгредієнти:
- 200 г білків
- 300 г цукрової пудри
- 20 г кукурудзяного крохмалю
- лимонна кислота (на кінчику ножа)
- 30…50 г горіхів (за бажанням)
Крем:
- 150 г вершків 33 -35%
- 150 г сиру або маскарпоне
- 20 г цукрової пудри
- Ягоди, фрукти
Приготування:
Меренговий рулет це швидкий варіант десерту зробили – з’їли, його не готують за день – два до свята.
Насамперед потрібно підготувати лист, у мене стандартний розміром 30*40 і застелити його пергаментом. Духовку вмикаю розігріватися до 150 °С.
Білки збиваю до пишноти, 1 хвилину. Потроху всипаю цукрову пудру (1 ст.л.). Збільшую швидкість міксера.
Збиваю близько 10 хвилин до щільної білкової маси, де залишаються сліди від віночків. Якщо пудра закінчилася, а білкова маса недостатньо добре збилася, просто продовжую збивати.
Додаю крохмаль та лимонну кислоту. Збиваю до однорідності, не довго. Перекладаю масу на пергамент та розрівнюю.
Зверху можна присипати рубаними горіхами, за бажанням. Я використала мигдаль. Попередньо його залила окропом на 5 хвилин, зняла шкірку та подрібнила. У духовці він підсмажується і потім приємно хрумтить.
Випікати корж потрібно при 150 °С – 30…40 хвилин. Час залежить від духовки. Зверху буде тверда скоринка, усередині м’який корж.
Перевертаю на пергамент, знімаю верхній папір і залишаю охолонути.
Для крему:
З’єдную всі інгредієнти і на середніх оборотах міксера збиваю до стійкого крему.
Викладаю на меренговий корж та розрівнюю. Не доходжу до краю на 2…3 см.
Зверху можна додати свіжі чи консервовані ягоди, фрукти, фруктове пюре. Я додала шматочки банана, але краще вибирайте із кислинкою.
За допомогою нижнього листа пергаменту згортаю в рулет.
Переношу на блюдо та на 15 хвилин у холодильник. Готово!