Спробуйте цей неймовірно смачний торт Медовик! Рецепт дуже простий! Готується такий торт без розкочування коржів і не більше 1 години. Медовик зі сметанним кремом чудовий домашній торт на будь-яке свято.
Інгредієнти:
для коржів
- Масло вершкове – 180 г
- Мед – 200 г
- Цукор – 150 г
- Сода – 1 ч. л
- Яйця С1 – 4 штуки
- Борошно – 400 г
для крему
- Сметана – 800 г
- Цукрова пудра – 100-150 грам (за смаком)
Приготування:
- У каструлю з товстим дном викладаю вершкове масло, мед і цукор, розтоплюю на середньому вогні і доводжу до кипіння. Як тільки суміш закипіла, додаю соду і швидко перемішую – відразу підніметься піна. Вимикаю плиту і перемішую суміш віночком 2-3 хвилини, поки піна не опуститься.
- Остуджую суміш до 50-55° і добавляю яйця. Суміш потрібно остудити, щоб яйця не згорнулися. Перемішую до однорідної консистенції.
- Всипаю борошно і замішую тісто.
- Включаю духовку на 180 °.
- Візуально поділяю тісто на 4 рівні частини. Кожну частину розподіляю по пергаменту.
- Випікаю кожен корж на звичайному листі від духовки протягом 7-8 хвилин при 180 градусах.
- З готових коржів відразу знімаю пергамент, обрізаю нерівні краї і розрізаю кожен корж навпіл. Тобто з 4-х коржів вийде 8.
- Крем для медовика роблю сметанний, готується він дуже просто. Сметану жирністю від 20% змішую з цукровою пудрою.
- Збираю торт. Коржі, верх і боки торта змащую сметанним кремом. Обрізані шматочки коржів подрібнюю і посипаю ними верх і боки торта.
- Забираю в холодильник для просочення на 3-4 години.
Смачного!
Також читайте: ОЛАДКИ З ЯГОДАМИ І ЖИТНІМ БОРОШНОМ