Такі оладки в сезон готую зі свіжими ягодами, а в решту часу з замороженими. Якщо ягоди великі, то просто їх нарізаю на невеликі шматочки. А тісто замішую з різним борошном. Сьогодні готую оладки з додаванням житнього борошна. Тісто буде готове за кілька хвилин. Оладки з ягодами виходять ніжними, пишними, смачними і дуже ароматними.
Порції 12 шт.
Час приготування 25 хвилин
Інгредієнти:
- 1 стакан борошно (житнє)
- 1 стакан борошно (пшеничне)
- 1 стакан брусниця (або інші ягоди)
- 500 мл кефір (2,5%)
- 1 шт. куряче яйце
- 3 ст.л. цукор
- 1 ч.л. харчова сода
- 1/2 ч.л. сіль
- за смаком рослинна олія
Приготування:
- У миску розбиваємо яйце, висипаємо сіль і цукор. Ягоди кислі, тому цукру додаю більше, ніж в класичні оладки. Перемішуємо.
- Кефір підігріваємо в мікрохвильовій печі або в пакеті в гарячій воді. Виливаємо в миску, засипаємо соду і перемішуємо. Сода гаситься, і маса відразу збільшується в об’ємі.
- Порціями засипаємо житнє і пшеничне борошно, добре перемішуємо вінчиком. Оладки можна готувати тільки з житнього борошна, але мені більше подобається з додаванням пшеничного борошна. Смак ніжніший.
- Виходить густе тісто.
- Ягоди для приготування можна використовувати будь-які свіжі або заморожені, великого розміру (нарізати на шматочки) і невеликого розміру. У мене сьогодні заморожена брусниця. Висипаємо ягоди в тісто (попередньо не розморожувати).
- Добре перемішуємо.
- У сковороді розігріваємо олію і додаємо підготовлене тісто з ягодами великою ложкою. Для прискорення процесу готуємо на двох сковородах.
- Готові оладки перекладаємо на тарілку і відразу подаємо на стіл. Солодке ароматне тісто, кисленькі ягоди – це дуже смачно. Подаємо оладки зі сметаною, згущеним молоком або медом.
Смачного!!!
Також читайте: ПОВІТРЯНИЙ КЕКС З ВАРЕННЯ. ВСЕ ЗМІШАВ І В ДУХОВКУ