Цей смачний торт готується без випічки і навіть печива. Нам навіть не знадобиться духовка. Коржі не потрібно випікати. Коржі у цього торта, складаються з пісочної крихти, яка обсмажується на сковороді. Торт дуже смачний, ніжний на смак нагадує морозиво пломбір.
Інгредієнти:
Пісочна крихта:
- Борошно – 250 г
- Вершкове масло -150 г
- Цукор – 70 г
крем:
- Сметана – 500 г
- Яйця – 2 шт
- Цукор – 150 г
- Крохмаль – 2 ст. л
- Вершкове масло – 50 г
- Ванілін – 1 пакетик
Приготування:
Готуємо пісочну крихту:
- У миску просіваємо борошно і додаємо цукор.
- Перемішуємо, вершкове масло обвалюємо в борошно і натираємо на великій тертці.
- Потім масло з борошном і цукром руками перетираємо в крихту.
- Тепер потрібно обсмажити пісочну крихту, це будуть коржі для торта.На суху сковороду викладаємо частинами трохи крихти.
- І обсмажуємо до золотистого кольору постійно помішуючи.
- Таким чином, обсмажуємо всю крихту і висипаємо її в миску.
Готуємо крем:
- У сотейник всипаємо цукор, яйця, крохмаль, ванілін і сметану. Все перемішуємо і ставимо на плиту.
- Від плити нікуди не відходити і крем потрібно постійно помішувати.
- Коли крем загусне знімаємо з плити.
- У гарячий крем, додаємо вершкове масло, перемішуємо.
- Крем готовий.
- На блюдо ставимо кільце, борта форми застилаємо плівкою.
- На дно форми висипаємо трохи пісочної крихти, розподіляємо по всій поверхні.
- Тепер зверху на крихту викладаємо кілька ложок крему.
- Акуратно розподіляємо ложкою по всій поверхні.
- Знову повторюємо шар знову пісочної крихти і змащуємо кремом.
- Продовжуємо вкладати шари, поки не закінчиться крем і пісочна крихта.
- У мене вийшло три шари крихти і три шари крему.
- Зверху торт можна посипати білим шоколадом кокосовою стружкою або горіхами.
- Торт накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 5-6 годин, але краще залишити торт в холодильнику на ніч.
Смачного!
Також читайте: ПРОСТИЙ І ШВИДКИЙ РЕЦЕПТ ЛИМОННОГО ПИРОГА