Нове

Торт “Пломбір” без духовки і випічки

Цей смачний торт готується без випічки і навіть печива. Нам навіть не знадобиться духовка. Коржі не потрібно випікати. Коржі у цього торта, складаються з пісочної крихти, яка обсмажується на сковороді. Торт дуже смачний, ніжний на смак нагадує морозиво пломбір.

Інгредієнти:

Пісочна крихта:

  • Борошно – 250 г
  • Вершкове масло -150 г
  • Цукор – 70 г

крем:

  • Сметана – 500 г
  • Яйця – 2 шт
  • Цукор – 150 г
  • Крохмаль – 2 ст. л
  • Вершкове масло – 50 г
  • Ванілін – 1 пакетик

Приготування:

Готуємо пісочну крихту:

  • У миску просіваємо борошно і додаємо цукор.
  • Перемішуємо, вершкове масло обвалюємо в борошно і натираємо на великій тертці.
  • Потім масло з борошном і цукром руками перетираємо в крихту.
  • Тепер потрібно обсмажити пісочну крихту, це будуть коржі для торта.На суху сковороду викладаємо частинами трохи крихти.
  • І обсмажуємо до золотистого кольору постійно помішуючи.
  • Таким чином, обсмажуємо всю крихту і висипаємо її в миску.

Готуємо крем:

  • У сотейник всипаємо цукор, яйця, крохмаль, ванілін і сметану. Все перемішуємо і ставимо на плиту.
  • Від плити нікуди не відходити і крем потрібно постійно помішувати.
  • Коли крем загусне знімаємо з плити.
  • У гарячий крем, додаємо вершкове масло, перемішуємо.
  • Крем готовий.
  • На блюдо ставимо кільце, борта форми застилаємо плівкою.
  • На дно форми висипаємо трохи пісочної крихти, розподіляємо по всій поверхні.
  • Тепер зверху на крихту викладаємо кілька ложок крему.
  • Акуратно розподіляємо ложкою по всій поверхні.
  • Знову повторюємо шар знову пісочної крихти і змащуємо кремом.
  • Продовжуємо вкладати шари, поки не закінчиться крем і пісочна крихта.
  • У мене вийшло три шари крихти і три шари крему.
  • Зверху торт можна посипати білим шоколадом кокосовою стружкою або горіхами.
  • Торт накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 5-6 годин, але краще залишити торт в холодильнику на ніч.

Смачного!

Також читайте: ПРОСТИЙ І ШВИДКИЙ РЕЦЕПТ ЛИМОННОГО ПИРОГА

Нове

Популярне