Понеділок, 15 Липня, 2024

Нове

Сир в клярі: швидка і проста закуска

Багато хто любить хрустку оригінальну закуску – сир в клярі, рецепт цієї страви освоїти нескладно. Рум’яні палички з теплим сиром всередині нікого не залишить байдужим. Вони готуються дуже швидко і можуть стати відмінним аперитивом перед основною стравою.

Краще обсмажувати твердий сир в клярі, рецепт з фото дозволяє оцінити зовнішній вигляд готових ласощів. Готувати закуску краще про запас, оскільки вона з’їдається дуже швидко. Важливо розуміти, що сир має високу жирністю. Тому краще обмежувати кількість з’їдених паличок за один прийом їжі.

Як приготувати сир в клярі: рецепт з фото крок за кроком

Кляр для сиру готується з яєць з використанням панірувальних сухарів. Звичайно, нам знадобляться спеції. Що стосується солі, то її можна і не використовувати. Сир, досить солоний. Сіль можна додати в тому випадку, якщо закуска готується до пива.

Складові:

  • Твердий сир – 300 грам;
  • Курячі яйця – 3 штуки;
  • Панірувальні сухарі – 75 грам;
  • Сіль, перець, інші спеції – за смаком;
  • Рослинна олія – ​​для смаження.

Спосіб приготування:

  • Сир нарізаємо тонкими довгими брусочками і викладаємо в миску;
  • В одній чашці збиваємо яйця з сіллю і спеціями. В іншу – викладаємо панірувальні сухарі;
  • Занурюємо кожен брусок сиру в яйце, а потім в панірування. Важливо! Панірування повинно бути рівномірним. Інакше в процесі смаження сир почне плавитися і витікати. Щоб паніровка була більш рівномірною сир можна обвалювати в борошні, а потім опускати в яйце;
  • У сковорідці розігріваємо олію, яка повинна приховувати сирну паличку приблизно наполовину. Обсмажуємо сир з кожного боку до утворення хрусткої скоринки;
  • Для видалення надлишків жиру викладаємо палички на паперову серветку.

Сирні палички належать до найбільш популярних видів закуски. Їх можна доповнити різними соусами.

Також читайте: КЛАСИЧНИЙ СОУС ПЕСТО: РЕЦЕПТ В ДОМАШНІХ УМОВАХ



Нове


Популярне