П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Нове

Класичний соус песто: рецепт в домашніх умовах

Улюбленою заправкою італійців вважається соус песто, рецепт в домашніх умовах дозволяє отримати яскравий зелений продукт усього за пару хвилин! Перевагою соусу є те, що він не піддається термічній обробці. Всі компоненти просто змішуються і доводяться до однорідності. Тому заправка має високу харчову цінність і дозволяє отримати всі вітаміни і мінерали з продуктів в незмінному вигляді!

Соус песто використовується для заправки пасти, додається в піцу, бутерброди, різні супи-пюре. Класична заправка відрізняється яскраво-зеленим кольором, який забезпечує базилік. Але на півдні Італії готують 2 види червоного песто. У цьому випадку до складу додаються свіжі або в’ялені томати.

Класичний соус песто: рецепт в домашніх умовах крок за кроком

В основу соусу включене листя базиліка і першокласна оливкова олія холодного віджиму. Стебла не використовуються. Вони зроблять консистенцію соусу більш грубою і зіпсують смакові характеристики. Що стосується оливкової олії, то на ній не слід економити. Тим більше, не варто її замінювати іншими видами рослинної олії. Правильно приготовлений соус відрізняється шовковою текстурою.

Всі інгредієнти, що входять до складу, повинні бути однакової температури. Це перший секрет приготування смачного песто. Другий секрет полягає в тому, що соус не можна готувати в блендері. При подрібненні блендером базилік нагрівається і швидко окислюється. Тому соус стане не традиційного зеленого, а бурого кольору. Смакові характеристики його теж погіршаться.

Складові:

  • Листя свіжого базиліка – 100 грамів;
  • Ядра очищеного кедрового горіха – 50 грамів;
  • Пармезан – 140 грамів;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Оливкова олія – ​​130 мл;
  • Морська сіль – 2/3 чайної ложки.

Спосіб приготування:

  • Базилік ретельно промиваємо, відокремлюємо листя від стебел. Листя просушують. Краще використовувати невеликі листочки, оскільки вони відрізняються більш тонким ароматом;
  • У ступку кладемо горіхи, часник і морську сіль. Розтираємо вміст до однорідності. Додаємо поступово листя базиліка і продовжуємо розтирати круговими рухами;
  • Коли вміст ступки буде нагадувати крем, додаємо дрібно натертий сир і оливкову  олію.

Консистенцію соусу можна регулювати самостійно. Якщо заправка використовується для бутербродів, то кількість оливкової олії можна зменшити. Якщо ж песто готується для пасти, обсяг олії можна збільшити.

Також читайте: НАЙПОПУЛЯРНІШИЙ САЛАТ В КАФЕ І РЕСТОРАНАХ – САЛАТ «ФРАНЦУЗЬКИЙ ПОЦІЛУНОК»



Нове


Популярне