Четвер, 13 Серпня, 2020

Схудла на 42 кілограми: Руслана Писанка розкрила секрети стрункості

Популярна актриса і телеведуча Руслана Писанка завжди була володаркою пишних форм, проте в якийсь момент все ж вирішила схуднути. Вона зважилася взяти участь у...

Нове

Підійдуть і сподобаються всім: головні джинсові тренди-новинки на осінь 2020

Денім - абсолютно універсальний, стильний і практичний матеріал, який завжди буде затребуваний в повсякденному житті у жінок будь-якого віку. Джинсовий одяг часто з'являється на...

Смачно і легко: рецепт хрустких вафельних трубочок зі згущеним молоком на сковорідці

Дуже смачні та хрусткі трубочки — це смак, родом з дитинства. Начинку можна робити будь-яку, на ваш розсуд. Але ці трубочки просто неймовірні з...

«Шкідливо їсти перед сном»: міф чи правда?

По телевізору лікарі, дієтологи і різні фітнес-тренери кажуть, що їсти після шостої вечора шкідливо. Хтось спростовує і каже, що не потрібно їсти лише за...

Боб на волосся середньої довжини – модна і універсальна стрижка на осінь і зиму 2020 (+12 фото)

Стрижка Боб на волосся середньої довжини стала шалено популярною. Ця заявлена ​​стрижка має форму, яка лестить багатьом дівчатам. Боб до плечей має багато плюсів...

Класичний соус песто: рецепт в домашніх умовах

Улюбленою заправкою італійців вважається соус песто, рецепт в домашніх умовах дозволяє отримати яскравий зелений продукт усього за пару хвилин! Перевагою соусу є те, що він не піддається термічній обробці. Всі компоненти просто змішуються і доводяться до однорідності. Тому заправка має високу харчову цінність і дозволяє отримати всі вітаміни і мінерали з продуктів в незмінному вигляді!

Соус песто використовується для заправки пасти, додається в піцу, бутерброди, різні супи-пюре. Класична заправка відрізняється яскраво-зеленим кольором, який забезпечує базилік. Але на півдні Італії готують 2 види червоного песто. У цьому випадку до складу додаються свіжі або в’ялені томати.

Класичний соус песто: рецепт в домашніх умовах крок за кроком

В основу соусу включене листя базиліка і першокласна оливкова олія холодного віджиму. Стебла не використовуються. Вони зроблять консистенцію соусу більш грубою і зіпсують смакові характеристики. Що стосується оливкової олії, то на ній не слід економити. Тим більше, не варто її замінювати іншими видами рослинної олії. Правильно приготовлений соус відрізняється шовковою текстурою.

Всі інгредієнти, що входять до складу, повинні бути однакової температури. Це перший секрет приготування смачного песто. Другий секрет полягає в тому, що соус не можна готувати в блендері. При подрібненні блендером базилік нагрівається і швидко окислюється. Тому соус стане не традиційного зеленого, а бурого кольору. Смакові характеристики його теж погіршаться.

Складові:

  • Листя свіжого базиліка – 100 грамів;
  • Ядра очищеного кедрового горіха – 50 грамів;
  • Пармезан – 140 грамів;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Оливкова олія – ​​130 мл;
  • Морська сіль – 2/3 чайної ложки.

Спосіб приготування:

  • Базилік ретельно промиваємо, відокремлюємо листя від стебел. Листя просушують. Краще використовувати невеликі листочки, оскільки вони відрізняються більш тонким ароматом;
  • У ступку кладемо горіхи, часник і морську сіль. Розтираємо вміст до однорідності. Додаємо поступово листя базиліка і продовжуємо розтирати круговими рухами;
  • Коли вміст ступки буде нагадувати крем, додаємо дрібно натертий сир і оливкову  олію.

Консистенцію соусу можна регулювати самостійно. Якщо заправка використовується для бутербродів, то кількість оливкової олії можна зменшити. Якщо ж песто готується для пасти, обсяг олії можна збільшити.

Також читайте: НАЙПОПУЛЯРНІШИЙ САЛАТ В КАФЕ І РЕСТОРАНАХ – САЛАТ «ФРАНЦУЗЬКИЙ ПОЦІЛУНОК»





Нове

Підійдуть і сподобаються всім: головні джинсові тренди-новинки на осінь 2020

Денім - абсолютно універсальний, стильний і практичний матеріал, який завжди буде затребуваний в повсякденному житті у жінок будь-якого віку. Джинсовий одяг часто з'являється на...

Смачно і легко: рецепт хрустких вафельних трубочок зі згущеним молоком на сковорідці

Дуже смачні та хрусткі трубочки — це смак, родом з дитинства. Начинку можна робити будь-яку, на ваш розсуд. Але ці трубочки просто неймовірні з...

«Шкідливо їсти перед сном»: міф чи правда?

По телевізору лікарі, дієтологи і різні фітнес-тренери кажуть, що їсти після шостої вечора шкідливо. Хтось спростовує і каже, що не потрібно їсти лише за...

Боб на волосся середньої довжини – модна і універсальна стрижка на осінь і зиму 2020 (+12 фото)

Стрижка Боб на волосся середньої довжини стала шалено популярною. Ця заявлена ​​стрижка має форму, яка лестить багатьом дівчатам. Боб до плечей має багато плюсів...

Не пропусти

Сучасний діловий стиль одягу осені 2020

Кожна ділова жінка хоче виглядати на роботі чудово, модно і стильно. Саме тому вона шукає натхнення для створення красивих ансамблів на будь-який випадок життя....

52-річна Селін Діон набрала у вазі і похизувалася спортивним тілом

Канадська співачка Селін Діон підірвала весь Instagram своїми новими фото, які доводять, що 52-річна знаменитість не дарма витрачала час на карантині. Повідомляє «Люкс ФМ». На...

“У нас ніколи не було розподілу, що він мені винен фінансово”. Єфросиніна розповіла про доходи чоловіка

Українська телеведуча Маша Єфросиніна заявила, що зарплата її чоловіка у статусі голови Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку не перевищує 18 тис....

MONATIK по-особливому привітав кохану з днем народження – такі слова мріє почути кожна

MONATIK скористався святом, аби ще раз показати, що він обожнює цю жінку. В своєму акаунті співак опублікував вірш, присвячений Ірині. Кожен його рядок про...

Щасливий дідусь: дочка 73-річного Арнольда Шварценеггера народила первістка

У родині "залізного" Арні радість - 30-річна дочка актора і екс-губернатора Каліфорнії Кетрін народила первістка від свого чоловіка Кріса Пратта. Інформацію про це підтвердив...