Салат Жозефіна готується дуже швидко, всі компоненти нарізаються і змішуються з майонезом. При цьому продукти для салату можна використовувати на свій розсуд. Наприклад, гриби підійдуть, як гливи, так і печериці. Твердий сир також можна брати абсолютно будь-який, головне, щоб вам подобався його смак. Як м’ясо дозволено замість курки, нарізати індиче філе, а також свинину чи яловичину. Тобто салат можна приготувати з тих продуктів, які є у вас в холодильнику, що дуже зручно, в будь-якому випадку вийде смачно.
Інгредієнти:
- Куряче або індиче філе – 70 г
- Гриби гливи – 100 г.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Сир твердий – 40-50 г
- Зелена цибуля – за смаком
- Майонез – 1 ч.л.
- Олія – 40 мл.
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Підготуйте необхідні продукти для приготування салату.
- Гливи ретельно вимийте, наріжте на середні шматки довільної форми, закиньте на суху поверхню сковороди. Коли випарується весь грибний сік, влийте трохи олії, смажте гриби на середньому вогні 5 хвилин, в процесі їх посоліть.
- Яйця зваріть круто, охолодіть і очистіть, наріжте великим або середніми кубиками.
- Куряче філе зваріть в підсоленій воді до готовності. Після кипіння рідини м’ясо варіть 20 хвилин. У бульйон можна додати прянощі для аромату і більш насиченого смаку.
- Помідор наріжте рівними кубиками. Зелену цибулю промийте, наріжте кільцями.
- Сир твердих сортів наріжте невеликими кубиками.
- Всі нарізані компоненти з’єднайте в одній ємності.
- Смажені гриби остудіть, перекиньте в основний склад. Суміш заправте майонезом, ретельно перемішайте. Приправте сіллю і меленим перцем за смаком.
- Салат готовий до подачі на стіл. Перекладіть його в невелику салатницю, присипте подрібненою зеленою цибулею.
Смачного!
Також читайте: САЛАТ З КУРКОЮ, ЯЄЧНИМИ МЛИНЦЯМИ І СВІЖИМИ ОВОЧАМИ