Цукерки “Пташине молоко” – це неймовірно ніжні та смачні ласощі, які розтануть у роті, залишаючи неповторний смак. Цей рецепт чудово підходить для тих, хто любить експериментувати в кулінарії та пригощати себе та близьких чимось особливим.
Інгредієнти:
- Білки – 5 шт
- Згущене молоко – 120 г
- Вершкове масло – 240 г
- Цукор – 350 г
- Вода – 220 мл
- Агар-агар – 12 г
- Какао-порошок – 30 г
Приготування:
Заздалегідь підготувати квадратну форму 20х20 см: обгорнути дно форми фольгою. Розм’якшене вершкове масло збити зі згущеним молоком до повітряної маси. Для сиропу об’єднати воду, цукор і агар-агар. Розігріти до повного розчинення цукру і варити на повільному вогні 4-5 хвилин. Коли сироп закипить, почати збивати білки до повітряної білої піни. Продовжуючи збивати білки, тонкою струмочком поступово вливати гарячий сироп. Додати частинами крем зі сливкового масла і збити до однорідності. Відразу перелити масу в підготовлену форму і повністю охолодити. Потім винести в холодильник на 3 години для стабілізації. Готове масло розділити на 16 квадратиків, обваляти кожен у какао.