Цей рецепт слоєних трубочок принесе вам ностальгічні спогади про дитинство та радість від випічки. Ці легкі та хрусткі десерти з кремом – чудовий спосіб зробити ваш день ще смачнішим і святковим.
Інгредієнти:
- Слоєне тісто – 500 г
- Борошно – 50 г
- Яйце – 1 шт
Для крему:
- Яєчні білки – 4 шт
- Цукор – 75 г
Для сиропу:
- Вода – 100 мл
- Цукор – 75 г
Приготування:
Розкочуйте готове тісто в прямокутний шар товщиною 3 мм. Розрізати на тонкі смужки шириною у 2 см. Невеликі квадрати з фольги скрутити конусом або трубочкою і накрутити на них смужки тіста. Отримані заготівлі вийняти на пекарську дошку. Змазати трубочки збитим яйцем і відправити в розігріту до 180 С духовку на 20 хвилин. Збити за допомогою міксера яєчні білки до стійких піків. Поступово додавати частинами цукор. У каструлю додати воду і 75 грамів цукру. Скип’ятити сироп до щільності. Сироп додати в збиті яйця. Перемішати, накрити плівкою і відправити в холодильник на 5 хвилин. Готові трубочки тіста охолодити та зняти фольгу. Крем перекладіть в кондитерський мішок і начинити кремом трубочки. Прикрасити цукровим порошком за бажанням.