Цей рецепт запеченої молодої картоплі з сіллю та оцтом – ідеальний варіант для швидкого, смачного та здорового обіду чи вечері. Молода картопля, запечена оцтом, має неповторний аромат та смак, а додавання часнику та зелені робить цю страву ще смачнішою та поживнішою.
Інгредієнти:
- Молода картопля – 1 кг
- Яблучний оцет – 1 ст. л
- Сіль – 1 ст. л
- Часник – 3 зубчики
- Рослинна олія – 2 ст. л
- Перець, зелень – на смак
Приготування:
Миту молоду картоплю покладіть у глибоку каструлю. Додайте 6 склянок води, склянку яблучного оцту, половину солі, нарізаний часник і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть картоплю 20–25 хвилин. Перевірити готовність можна за допомогою зубочистки або сірника. Зніміть каструлю з вогню, злийте воду та охолодіть овочі. Розігрійте духовку до 230 °C. Візьміть глибоку форму для запікання і змастіть її рослинною олією. У глибокій мисці змішайте картоплю, залишок солі, перець і олію, добре перемішайте. При необхідності розріжте картоплю навпіл або на чверть. Рівномірно розподіліть картоплю за формою для запікання. Запікайте до золотистої корочки протягом 15–20 хвилин.