Цей рецепт маринованої черемші – прекрасний спосіб зберегти неповторний смак і корисні властивості цього рослинного дару. Підготуйте цю закуску та насолоджуйтесь її ароматом та смаком протягом усього року.
Інгредієнти:
- Черемша – 1 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 1,5 ст. л
- Оцтова есенція – 1 ч. л
Приготування:
Ретельно вимийте черемшу і видаліть листя. Розкладіть по банках і ущільніть. У каструлі поєднайте воду, сіль і оцтову есенцію. Доведіть до кипіння. Обережно залийте маринадом черемшу. Викладіть на дно великої каструлі рушник. Поставте на нього банки на невеликій відстані одна від одної. Налийте у каструлю теплу воду так, щоб вона покривала банки майже до плечика. Прикрийте їх кришками. Кип’ятіть на невеликому вогні 15–20 хвилин. Потім закрийте банки, переверніть догори дном, укутайте і залиште охолоджуватись.