Цей рецепт малосольної скумбрії дозволяє вам швидко і легко приготувати власний домашній делікатес за один день. Завдяки ніжному смаку та аромату спецій ваші гості будуть приємно вражені цією чудовою стравою.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 2 шт
- Лавровий лист – 2 шт
- Чорний перець горошком – 10 шт
- Духмяний перець горошком – 6 шт
- Сіль – 1 ст. л
- Цукор – 1 ст. л
- Коріандр – 1 ч. л
- Вода – 500 мл
Приготування:
У миску викладіть лавровий лист, обидва види перцю, сіль, цукор і коріандр. Додайте кип’ячену воду і добре перемішайте, щоб сіль і цукор розчинилися. Охолодіть до кімнатної температури. Скумбрію промийте. Видаліть голову, хвіст і, за бажанням, відріжте плавники. Витягніть внутрішні органи з риби та зніміть чорну плівку з внутрішньої порожнини. Ще раз добре промийте скумбрію, обсушіть паперовими рушниками та наріжте порційними шматками. Покладіть рибу в миску та залийте охолодженим розсолом так, щоб повністю покрити. Накрийте кришкою. Через 2–3 години видаліть у холодильник на 21–22 години. Готову рибу зберігайте в розсолі не довше 2–3 днів.