Пельмені за нестандартним рецептом з тіста з зеленню. Особливо смачно виходять пельмені з фаршем з індички з додаванням зелені.
Інгредієнти:
- борошно – приблизно 600 г;
- кефір – 200 мл;
- яйця – 1 шт.;
- сода – 1 ч. л;
- м’ясний фарш – 500 г;
- цибуля – 1 шт.;
- часник (молодий) – 4-5 зуб.;
- кріп – 1/3 пуч.;
- сіль, перець, лавровий лист.
Приготування:
1. Готуємо тісто для пельменів. Збиваємо яйце, щіпку солі, вливаємо трохи теплий кефір – просіюємо порцію соди, інтенсивно перемішуємо і залишаємо склад хвилин на 15 в спокої.
2. Тим часом миємо, висушуємо і дрібно рубаємо ніжні частини кропу, попередньо видаливши грубі стебла, – кидаємо зелень в кисломолочну в’язку масу, розмішуємо. Поступово, пропускаючи через сито, підсипаємо пшеничне борошно. Замішуємо тісто для пельменів вручну. М’яке пластичне тісто залишаємо на 20 хвилин, укутавши його рушником.
3. М’ясний фарш посипаємо сіллю, меленим чорним перцем, додаємо подрібнені цибулю і зубці молодого часнику. Заздалегідь запарюємо пару листів лавра приблизно в 50 мл окропу. Злегка остудити, розчин переливаємо до фаршу і грунтовно вимішуємо. Пряний аромат посилить смак і подарує начинці соковитість.
4. «Відпочиле» тісто ще разок обминаємо – працюємо вже на стільниці, розгортаємо тонко-тонко пласт з вкрапленнями зелені.
5. Вирізаємо кола однакового діаметра. У нашому прикладі діаметр основи дорівнює 4 см. Мокрими долонями скачуємо кульки з фаршу, які розміщуємо по центру кожного коржика. Скріплюємо края тіста і повністю ховаємо начинку з м’яса всередині борошняної оболонки – притискаємо один до одного кути, формуючи подобу «вушок». Частина напівфабрикату заморожуємо.
6. Відварюємо домашні пельмені в підсоленому за смаком окропі разом з лавровим листом – після спливання на поверхню тримаємо в киплячій рідини хвилин 5-7. Подаємо апетитні соковиті пельмені під соусом, наприклад, з розтопленого вершкового масла, подрібненого молодого часнику і меленого перцю.
Смачного!
Також читайте: ЯК ПРИГОТУВАТИ НАЙСМАЧНІШІ СИРНИКИ