Сьогодні хочу запропонувати Вам приготувати домашній медовий торт з тонкими коржами і дуже смачним сметанним кремом.
Приготування:
тісто
- вершкове масло – 3 ст. ложки (або 100 грам)
- мед – 2 повні з гіркою ст. ложки (якщо мед рідкий – 3 ст. ложки)
- борошно – 3 склянки (або 450-500 грам)
- цукру – 1 склянка (або 200 грам)
- яйця курячі – 2 шт.
- сода – 2 ч. ложки
- столовий 9% оцет – 2 ст. ложки
крем
- сметана – 750 грам
- цукрова пудра – 1 стакан (або 180 грам)
- лимонна кислота – щіпка
Приготування:
- У чаші змішаємо 2 яйця, 1 ст. цукру (200 грамів), 2 повні з гіркою ст. ложки меду, 100 грамів м’якого вершкового масла
Перемішуємо і ставимо на «водяну баню». - Наливаємо в каструлю гарячу воду так, що б вода не діставала до нашої чашки.
- Помішуючи розігріваємо масу, поки все не розчиниться.
- Коли все розчиниться і маса стане однорідною, знімаємо з водяної бані і переливаємо в чашу, в якій будемо замішувати тісто.
- Даємо трохи охолонути.
- 2 чайні ложки соди гасимо двома столовими ложками оцту
- Додаємо в тісто, перемішуємо.
- Поступово додаємо 3 ст просіяного пшеничного борошна і замішуємо тісто
- Тісто виходить м’яке, липке.
- Дошку і тісто присипаємо трохи борошном і перекладаємо тісто.
- Не забивайте тісто борошном, воно повинно залишатися м’яким.
- Формуємо невелику ковбаску і ділимо тісто на 9 частин.
- Кожен шматочок формуємо в кульку.
- Розкачуємо кульку в пласт на пергаментному папері, і на ньому же будемо його випікати.
- При розкачуванні тісто і качалку присипаємо трохи борошном, щоб тісто не прилипало.
- Розкачуємо тісто тонко в коло діаметром приблизно 29 см.
- Прибираємо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку, приблизно на 3-4 хвилини.
- Тим часом розгортаємо наступний корж.
- Як тільки корж став золотистим, дістаємо його з духовки і відразу обрізаємо по формі.
- Обрізані шматочки збираємо, потім ми їх подрібнимо в крихту і прикрасимо крихтою торт.
- Так випікаємо дев’ять коржів і даємо їм охолонути до кімнатної температури.
- Обрізані шматочки подрібнюємо в крихту.
Приготуємо крем
- Якщо у вас сметана жирністю 15-25%, то її треба заздалегідь відважити, щоб стекла зайва сироватка. Густу і жирну сметану заздалегідь відважувати не треба.
- До 750 грамам сметани додаємо 1 склянка цукрової пудри (180 грам)
- Перемішуємо. В принципі вже цим кремом можна змащувати коржі.
- Але в моєму рецепті, крем треба збити міксером, додаючи щіпку лимонної кислоти.
- Крем виходить дуже смачним, трохи з легкою кислинкою.
Сформуємо торт
- Викладаємо 1 корж на тарілку і промазуємо кремом
- Так по черзі складаємо і промазуємо всі коржі.
- Верхній корж і бока торта промазуємо кремом і обсипаємо крихтою.
- Прибираємо торт в холодильник на 6-8 годин, щоб він добре просочився.
Смачного!
Також читайте: ДОМАШНІЙ ЯБЛУЧНИЙ ЗЕФІР – ПРОСТИЙ БАЗОВИЙ РЕЦЕПТ