Нове

Класичний медовий торт. Домашній рецепт

Сьогодні хочу запропонувати Вам приготувати домашній медовий торт з тонкими коржами і дуже смачним сметанним кремом.

Приготування:

тісто

  • вершкове масло – 3 ст. ложки (або 100 грам)
  • мед – 2 повні з гіркою ст. ложки (якщо мед рідкий – 3 ст. ложки)
  • борошно – 3 склянки (або 450-500 грам)
  • цукру – 1 склянка (або 200 грам)
  • яйця курячі – 2 шт.
  • сода – 2 ч. ложки
  • столовий 9% оцет – 2 ст. ложки

крем

  • сметана – 750 грам
  • цукрова пудра – 1 стакан (або 180 грам)
  • лимонна кислота – щіпка

Приготування:

  • У чаші змішаємо 2 яйця, 1 ст. цукру (200 грамів), 2 повні з гіркою ст. ложки меду, 100 грамів м’якого вершкового масла
    Перемішуємо і ставимо на «водяну баню».
  • Наливаємо в каструлю гарячу воду так, що б вода не діставала до нашої чашки.
  • Помішуючи розігріваємо масу, поки все не розчиниться.
  • Коли все розчиниться і маса стане однорідною, знімаємо з водяної бані і переливаємо в чашу, в якій будемо замішувати тісто.
  • Даємо трохи охолонути.
  • 2 чайні ложки соди гасимо двома столовими ложками оцту
  • Додаємо в тісто, перемішуємо.
  • Поступово додаємо 3 ст просіяного пшеничного борошна і замішуємо тісто
  • Тісто виходить м’яке, липке.
  • Дошку і тісто присипаємо трохи борошном і перекладаємо тісто.
  • Не забивайте тісто борошном, воно повинно залишатися м’яким.
  • Формуємо невелику ковбаску і ділимо тісто на 9 частин.
  • Кожен шматочок формуємо в кульку.
  • Розкачуємо кульку в пласт на пергаментному папері, і на ньому же будемо його випікати.
  • При розкачуванні тісто і качалку присипаємо трохи борошном, щоб тісто не прилипало.
  • Розкачуємо тісто тонко в коло діаметром приблизно 29 см.
  • Прибираємо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку, приблизно на 3-4 хвилини.
  • Тим часом розгортаємо наступний корж.
  • Як тільки корж став золотистим, дістаємо його з духовки і відразу обрізаємо по формі.
  • Обрізані шматочки збираємо, потім ми їх подрібнимо в крихту і прикрасимо крихтою торт.
  • Так випікаємо дев’ять коржів і даємо їм охолонути до кімнатної температури.
  • Обрізані шматочки подрібнюємо в крихту.

Приготуємо крем

  • Якщо у вас сметана жирністю 15-25%, то її треба заздалегідь відважити, щоб стекла зайва сироватка. Густу і жирну сметану заздалегідь відважувати не треба.
  • До 750 грамам сметани додаємо 1 склянка цукрової пудри (180 грам)
  • Перемішуємо. В принципі вже цим кремом можна змащувати коржі.
  • Але в моєму рецепті, крем треба збити міксером, додаючи щіпку лимонної кислоти.
  • Крем виходить дуже смачним, трохи з легкою кислинкою.

Сформуємо торт

  • Викладаємо 1 корж на тарілку і промазуємо кремом
  • Так по черзі складаємо і промазуємо всі коржі.
  • Верхній корж і бока торта промазуємо кремом і обсипаємо крихтою.
  • Прибираємо торт в холодильник на 6-8 годин, щоб він добре просочився.

Смачного!

Також читайте: ДОМАШНІЙ ЯБЛУЧНИЙ ЗЕФІР – ПРОСТИЙ БАЗОВИЙ РЕЦЕПТ

 

Нове

Популярне