Зефір – скільки в цьому слові солодощів і ніжності.
Інгредієнти:
- 2 яєчних білка
- 150 г цукру
- 2 середніх яблука
- 20 г желатину
обсипання
- 2 ч. л. цукрової пудри
- 1 ч. л. крохмалю
Приготування:
- Листочки желатину залити 1 склянкою холодної води і залишити набухати.
- Яблука очистити від шкірки і насіння, нарізати невеликими скибочками і відправити в мікрохвильову піч на 1-2 хвилини, виставивши максимальну потужність. Потім протерти через сито в пюре.
- В отримане яблучне пюре покласти набряклий желатин і залишити до повного його розчинення. Дати пюре трохи охолонути.
- Яєчні білки збити в міцну піну, потім в три прийоми всипати цукор, збиваючи до однорідності. Не припиняючи збивати в білки влити пюре з желатином. Збивати протягом 10 хвилин на максимальній швидкості міксера.
- Масу перекласти в кондитерський мішок з насадкою «Зірочка» і видавити заготовки на лист пергаменту.
- Залишити зефір остигати при кімнатній температурі на 8-10 годин, після цього застиглі половинки з’єднати між собою і обваляти в суміші цукрової пудри і крохмалю.
От і все! Готово! Смачного.
Також читайте: НЕЗВИЧАЙНІ ПІСОЧНІ БУЛОЧКИ НА ЯБЛУЧНОМУ ПЮРЕ