Сьогодні пропоную спекти смачні і незвичайні булочки! Цікаві вони тим, що тісто не здобне, а пісочне і входить в нього яблучне пюре! І виходять ці булочки з легким смаком і ароматом яблука, що надає свою особливу родзинку тісту. А красиве формування булочок робить їх ще смачнішими. На смак вони в міру солодкі, пісочні і ніжні. Дуже смачні з молоком, чаєм або кавою!
Інгредієнти:
- яблука 2-3 шт.
- 100 г м’якого вершкового масла
- 100 г цукру
- 1 яйце
- 1.5 стол.л сметани (або кефіру / йогурту)
- 350 г борошна
- 80 г крохмалю
- 10 г розпушувача
- 10 г ванільного цукру
Приготування:
- Спочатку готуємо яблучне пюре. Яблука очистити від шкірки і серцевини. Нарізати на пластинки.
- Скласти їх в сотейник, додати половину цукру від обсягу і столову ложку вершкового масла. Поставити на вогонь і тушкувати під кришкою до м’якості яблук і випаровування рідини.
- Готові яблука пробити блендером до однорідного пюре. Відміряти для тіста 150 г пюре.
- У чаші з’єднати яйце, цукор, ванільний цукор і сметану. Перемішати віночком.
- Додати крохмаль, перемішати.
- Додати м’яке вершкове масло, перемішати.
- Виложити яблучне пюре, знову перемішати.
- У два прийоми ввести муку і розпушувач.
- Лопаткою замісити тісто, а потім зібрати його руками.
- Покласти його в пакет і прибрати в холодильник на 1 годину.
- Розділіть відпочиле тісто на дві частини. Розкачайте в витягнутий пласт товщиною 5 мм і наріжте його на смужки шириною в 1 см.
- З’єднайте кінці у п’яти смужок. І скрутіть. Завернуть в вузлик.
- Булочк випікати в розігрітій духовці при 180С близько 20-25 хвилин до рум’яного кольору.
- Готові пісочні булочки остудити і присипати цукровою пудрою.
Смачного!
Також читайте: БАНАНОВІ МЛИНЦІ НА СНІДАНОК