Немає нічого кращого, ніж покуштувати в жаркий день домашнє фруктове морозиво. Рецепт, приготований своїми руками, виконується тільки з натуральних інгредієнтів. На відміну від магазинних аналогів, в них немає кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози і штучних ароматизаторів. Корисне домашнє фруктове морозиво пропонуємо приготувати всього з п’яти і навіть менше інгредієнтів! Три смачних і перевірених рецептів на вибір: полуниця, кавун, лимон і ягоди.
Фруктове морозиво з персиком і полуницею з йогуртом
Рецепт натуральний також стане хорошим способом додати більше поживних речовин в раціон без використання рафінованого цукру.
Продукти:
- 1 ½ склянки протертої (пюре) полуниці;
- 1 ½ ст. подрібнених персиків;
- ⅔ ст. ванільного грецького йогурту
- 3 ст. ложки меду.
Приготування:
- У блендері змішайте полуницю з чотирма чайними ложками меду і відкладіть в сторону. Очистіть блендер, подрібніть нарізані персики пюре з двома чайними ложками меду, відкладіть.
- Складіть фруктове морозиво в форму наступним чином: 2 чайні ложки полуничного пюре, 1 чайна ложка йогурту, 2 чайні ложки персикового пюре і повторіть. Зробіть фруктове пюре останнім шаром.
- Постукайте по формі на столі, щоб переконатися, що всі шари вляглися.
- Обережно постукайте по формочці ще раз, щоб видалити бульбашки повітря.
- Вставте палички для морозива і заморозьте на ніч.
М’ятна фруктове морозиво з кавуном
Приготуйте з задоволенням легкі освіжаючі ласощі – фруктове морозиво. Рецепт простий, готується швидко. Результат допоможе охолонути від спеки.
Продукти:
- 3 ст. очищених від кісточок і шкірки скибочок кавуна;
- 1 ст. л. свіжого листя м’яти;
- 2 ст. ложки соку лайма;
- 1 ½ ст. кокосової води;
- 1 ст. ложка меду.
Приготування:
- У блендері подрібніть 2 ½ склянки нарізаних кубиками шматочків кавуна, кокосову воду, порізані або порвані руками листя м’яти, сік лайма і мед. Наріжте ½ склянки скибочок кавуна маленькими кубиками.
- Рівномірно розділіть кавун, нарізаний кубиками, по формах. Злегка постукайте, щоб шматочки розклалися рівномірно.
- Перемішайте суміш, утворену в чаші блендера, потім рівномірно розподіліть її по формах для морозива.
- Вставте палички всередину маси. Заморозьте заготовки на 6 годин або на ніч.
Цитрусово-ягідне морозиво
Для досягнення легкості в якості основи використаний грецький йогурт. Слідуючи рекомендаціям, ваше фруктове морозиво приготоване за рецептом буде містити не більше 100 калорій. А головне – буде приготовлено тільки з натуральних інгредієнтів!
Продукти:
- ½ ст. апельсинового соку;
- 2 ст. л. лимонного соку;
- 1 ½ ст. свіжих ягід;
- 2-4 ст. л. меду або цукру;
- 1 ст. л. лимонної цедри.
Приготування:
- Відміряйте рекомендовані інгредієнти в чашу блендера.
- За бажанням додайте кілька крапель екстракту ванілі.
- Змішайте продукти до отримання однорідної маси.
- Розлийте по формах, ставте палички.
- Приберіть в морозилку на 6-8 годин.
Також читайте: КОРИСНИЙ СНІДАНОК ВСЬОГО ЗА 30 ХВИЛИН!