Субота, 20 Квітня, 2024

Нове

Корисний сніданок всього за 30 хвилин!

Всі ми любимо поласувати таким кисломолочним продуктом як йогурт. Його люблять усі – і діти і дорослі. Однак склад і смак магазинних йогуртів залишає бажати кращого. У них міститься тонна підсолоджувачів, консервантів, барвників і підсилювачів смаку, не кажучи вже про різні шкідливі тваринні жири. Навіть гучномовна етикетка на якій написано що йогурт нібито корисний і містить мільйони біфідобактерій – лише хороший рекламний хід.

Насправді в цих йогуртах мало чого корисного, а якщо уважно прочитати склади, то навіть багато чого небезпечного для вашого здоров’я. Найкращим рішенням для тих, хто любить йогурт і хоче споживати в їжу дійсно здоровий і смачний його варіант, буде приготування його в домашніх умовах.

У приготуванні такого йогурту нічого складного немає. Цілком можливо приготувати йогурт без консервантів за 30 хвилин! Існує також багато способів приготування таких йогуртів. Наприклад, в спеціальні йогуртниці і навіть з використанням мультиварки. Деякі рецепти також включають в себе запікання в печі.Так що кожен обов’язково знайде щось для себе.

Ми розглянемо найпростіший і швидкий спосіб – за допомогою молока, закваски та всього пів години вільного часу. Такий домашній йогурт буде корисним, смачним, більш економічним. Найголовніше те, що ви будете знати повністю його склад і не турбуватися про те, нібито ви з’їдаєте щось шкідливе. І замість купи незрозумілих підсолоджувачів ми будемо використовувати лише натуральні солодощі. Це мед і фрукти. Так що такий йогурт відмінно підійде і для тих, хто стежить за своєю фігурою.

Домашній йогурт

Вас приємно здивує те, що для цього йогурту вам знадобляться всього 2 інгредієнти і лише пів години вільного часу. Кількість інгредієнтів і підсолоджувачів можна регулювати залежно від того, скільки ви хочете зробити продукту.

Ось все, що нам знадобиться для приготування домашнього йогурту:

  • Каструля;
  • Банки півлітрові – 4 шт;
  • Молоко – 4 л;
  • Йогуртну закваску – 8 ч.л;
  • Мед – 4 ст.л.

Приготування:

  • Заповніть банки молоком, бажано теплим, залишаючи десь 5 см до верхівки. Врахуйте те, що йогурт може дуже сильно піднятися завдяки заквасці.
  • Поставте банки в каструлю і наповніть каструлю водою нижче приблизно на 3/4 від краю банки.
  • Доведіть воду до кипіння і варіть на повільному вогні до тих пір, поки молоко в банках не досягне температури приблизно в 90 градусів (майже температура кипіння, з’являться невеликі бульбашки) або поки не з’явиться «пінка» поверх молока.
  • Обережно видаліть ГАРЯЧІ банки з каструлі і дайте їм охолонути до температури трохи гаряче кімнатної (за бажанням просто закрийте банки кришкою і залиште на 30-60 хвилин).
  • Періодично перевіряйте за допомогою термометра (або ж просто пробуйте руками, вони не повинні бути занадто холодними) і перемішуйте. Температура повинна бути середньою – в надто гарячому молоці закваска не схопиться, а ще вб’є всі корисні біфідобактерії.
  • Після охолодження акуратно розмішайте близько 2 столових ложок закваски в кожній банці і відразу ж закрийте банку кришкою.
  • Йогурт повинен витримуватися при низькій температурі, тому помістіть його в холодильник. Періодично його потрібно діставати і опускати в теплу воду, завдяки зміні температур закваска краще схопиться.
  • Дайте йогурту настоятися мінімум 8-12 годин (чим довше він настоюється, тим густіше він стає), далі додайте підсолоджувачі за смаком – мед або варення. Можна використовувати і звичайний цукор, але його потрібно додавати в йогурт відразу, поки той ще гарячий, інакше цукор не розчиниться.

Готовий йогурт зберігайте в холодильнику при низьких температурах до 2-х тижнів. А ще такий йогурт можна заморозити на паличках і їсти як морозиво – виходить ну дуже смачно!

Їжте окремо або з добавками на ваш смак. Наші улюблені начинки – свіжі фрукти, ягоди, згущене молоко, мед, домашнє варення або горіхи!

Також читайте: КОРИСНИЙ БАНАНОВИЙ ТОРТ



Нове


Популярне