Нове

Апельсиновий кекс з маком – простий, ароматний і повітряний всередині

Незвичайний рецепт апельсинового кекса з маком. Приготуйте його до чаю. Повірте, коли ви його будете готувати, ви зрозумієте – все геніальне просто.

Інгредієнти:

  • 4 ст.л. маку
  • 250 г борошна
  • 150 г маргарину
  • 3 яйця
  • 1 апельсин
  • 200 г цукру
  • 3 ст.л. молока
  • 3 ст. л. вершків
  • 100 г гіркого чорного шоколаду
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 2 ч.л. розпушувача
  • дрібка солі

Приготування:

  • На сухій гарячій сковороді обсмажуємо мак протягом 3 хвилин, безперервно помішуючи. Остудити. З апельсина зняти цедру і вичавити сік.
  • Приготувати тісто: маргарин розтерти з цукром, по одному вбити яйця. Потім влити молоко і половину порції апельсинового соку і рослинної олії.
  • Далі покласти трохи цедри і сіль, перемішати. Всипати борошно, розпушувач і мак, перемішати до однорідного стану.
  • Тісто перекласти в форму для кексу, вистелену папером для випічки і відправити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 60-70 хвилин.
  • Через 30 хвилин після початку випікання кекс накрити фольгою. Готовий гарячий кекс просочити апельсиновим соком.
  • Приготувати ганаш: в сотейнику нагріти вершки і розтопити в них шоколад. Готовим ганашем покрити кекс і присипати зверху апельсиновою цедрою.

Смачного!

Також читайте: НЕЗВИЧАЙНІ ПІСОЧНІ БУЛОЧКИ НА ЯБЛУЧНОМУ ПЮРЕ

Нове

Популярне