Незвичайний рецепт апельсинового кекса з маком. Приготуйте його до чаю. Повірте, коли ви його будете готувати, ви зрозумієте – все геніальне просто.
Інгредієнти:
- 4 ст.л. маку
- 250 г борошна
- 150 г маргарину
- 3 яйця
- 1 апельсин
- 200 г цукру
- 3 ст.л. молока
- 3 ст. л. вершків
- 100 г гіркого чорного шоколаду
- 1 ст.л. рослинної олії
- 2 ч.л. розпушувача
- дрібка солі
Приготування:
- На сухій гарячій сковороді обсмажуємо мак протягом 3 хвилин, безперервно помішуючи. Остудити. З апельсина зняти цедру і вичавити сік.
- Приготувати тісто: маргарин розтерти з цукром, по одному вбити яйця. Потім влити молоко і половину порції апельсинового соку і рослинної олії.
- Далі покласти трохи цедри і сіль, перемішати. Всипати борошно, розпушувач і мак, перемішати до однорідного стану.
- Тісто перекласти в форму для кексу, вистелену папером для випічки і відправити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 60-70 хвилин.
- Через 30 хвилин після початку випікання кекс накрити фольгою. Готовий гарячий кекс просочити апельсиновим соком.
- Приготувати ганаш: в сотейнику нагріти вершки і розтопити в них шоколад. Готовим ганашем покрити кекс і присипати зверху апельсиновою цедрою.
Смачного!
Також читайте: НЕЗВИЧАЙНІ ПІСОЧНІ БУЛОЧКИ НА ЯБЛУЧНОМУ ПЮРЕ