Понеділок, 25 Жовтня, 2021

Нове

Знаменитий білий вершковий соус

Білий вершковий соус підійде як до риби, так і до м’яса і багатьох салатів. Цей соус складається з масла, борошна і молока, може використовуватися як самостійний соус, а також як основа для інших соусів. Дуже добре підходить до лазіння, до Жульєна і інших страв.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло 75 г;
  • Борошно 75 г;
  • Молоко 500 мл;
  • Сіль 1/2 ч. л;
  • Чорний перець 1/2 ч. л;
  • Мелений коріандр 1/2 ч. л.

Приготування:

  • У невелику каструльку або сотейник відправляю вершкове масло і ставимо на плиту розтоплювати. Розтоплюю масло помішуючи віночком.
  • Всипаю борошно і розмішую до однорідної маси.
  • Потім поступово вливаю молоко і перемішую. Потрібно щоб вийшла густа маса.
  • Тепер кладу сіль, перець і мелений коріандр. Взагалі, в класичному рецепті є мускатний горіх, але мені чомусь він не подобається, тому я його не кладу.
  • Тепер потрібно трохи поварити на слабкому вогні до загустіння.

Смачного!



Нове


Не пропусти