Неділя, 13 Червня, 2021

Нове

Запечені перці з куркою і сиром – рецепт від домашніх кухарів

Якщо хочете оригінально подати куряче філе до гарніру, скористайтеся даним рецептом. Куряче м’ясо тушкуємо в сметані, після наповнюємо ним половинки солодкого перцю. Перед запіканням начинку доповнюємо сиром і часточками помідорів. Блюдо дуже шикарно виглядає на столі, виходить дуже соковитим і неймовірно смачним.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 4 шт.
  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Спеції для м’яса – 1 ч.л.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Вода – 70 мл.
  • Сир – 70 г
  • Помідор – 1 шт.

Приготування:

  • Куряче філе промийте, зріжте прошарку жиру, зніміть тонку плівку. М’ясо наріжте на шматки середнього розміру.
  • Сковороду розігрійте, на поверхню влийте рослинну олію. У гарячу олію покладіть кубики м’яса, смажте їх на сильному вогні приблизно 5 хвилин, перевертаючи на іншу сторону. Смажену курку присипте сіллю, перцем і прянощами до м’яса.
  • Присипте м’ясо борошном, перемішайте.
  • Відразу ж додайте необхідну кількість сметани.
  • Влийте воду, перемішайте, рівномірно розподіляючи сметану по рідини.
  • Тушкуйте курку в сметані, поки суміш не стане густою. При цьому постійно перемішуйте, щоб маса не пригоріла.
  • Болгарський перець розрізати вздовж на дві частини, видаліть насіння, промийте, просушіть. Якщо використовуєте великий перець, то його можна розрізати на 3 частини, головне, щоб вийшли глибокі човники для начинки. Форму для запікання змастіть рослинною олією, всередину викладіть човники з перцю в один шар.
  • Перець наповніть начинкою з курячого філе.
  • Твердий сир натріть на великій тертці, присипте ним начинку.
  • Помідори наріжте часточками, викладіть на кожен перець по кілька часточок.
  • Духовку прогрійте до 180 градусів, всередину поставте форму з заготовками. Блюдо запікайте 30 хвилин до готовності. Сир повинен повністю розплавитися, при цьому не засмажитися.
  • Перці з начинкою перекладіть в тарілку, доповніть зеленню, подайте на стіл.

Смачного!



Нове


Не пропусти