Вівторок, 14 Травня, 2024

Нове

Торт або тістечка “Молочна скибочка”, смак повітряного морозива, за мотивами знаменитого десерту

Повітряний шоколадний бісквіт і ніжний крем суфле з медовим смаком, нікого не залишить байдужим)

Інгредієнти:

  • 5 яєць
  • 125 г цукру
  • 125 г борошна
  • 25 г какао порошку
  • 40 мл води
  • 8 г ванільного цукру
  • дрібка солі

Крем мус:

  • 400 г вершків 33-35%
  • 100 мл молока
  • 75 г меду
  • 125 г білого шоколаду
  • ваніль чи 8 г ванільного цукру
  • 10 г желатину

Глазур (за бажанням):

  • 80 г вершків 33-35%
  • 80 г темного шоколаду

Приготування:

Бісквіт:

Яйця із цукром збиваю 10-12 хвилин. Наприкінці додаю ванільний цукор або ваніль та сіль.

Яєчна маса повинна бути пишною, стійкою, з віночків спадати стрічкою і затримуватися на поверхні.

Борошно змішую з порошком какао. Просіюю у збиту масу у два прийоми. Акуратно перемішую лопаткою.

Ложку тіста змішую з водою. І виливаю назад, ще раз перемішую. Готове бісквітне тісто перекладаю на лист, на пергаментний папір.

Розрівнюю. При 180 °С випікаю бісквіт 12…15 хвилин.

Розрізаю бісквіт на дві половини. Один корж кладу на тацю або дошку, зверху роз’ємну прямокутну форму. Бортики застилаю пергаментом. Можна просто взяти форму відповідного розміру або зробити рамку з складеної фольги в кілька разів.

Крем:

Желатин заливаю водою та залишаю набухати. До добре охолоджених вершків додаю ваніль (у мене цукрова пудра з ваніллю) і збиваю до м’яких піків.

Молоко нагріваю майже до кипіння. Вливаю в шоколад та вимішую. Додаю мед.

Набряклий желатин перекладаю в ковш і нагріваю, поки желатин стане рідким.

Вливаю у шоколадну суміш. Перемішую. Повинна вийде однорідна суміш. Залишаю охолонути. Підмішую вершки.

Готовий крем викладаю на корж, розрівнюю. Зверху другий корж.Торт накриваю і забираю в холодильник, його можна залишити в такому вигляді або покрити глазур’ю.

Глазур:

Вершки нагріваю, доводжу майже до кипіння. Вливаю в шоколад, залишаю на 1 хвилину та вимішую. Шоколад можна купувати звичайний. Покриваю торт.

Зверху роблю візерунок шпателем. Забираю торт у холодильник на 6 годин. Перед тим, як розрізати торт на шматочки, ніж раджу нагріти в теплій воді.

У мене вийшло 12 порцій, на 12 людей. Торт вагою 1 кг 500 г, висота 5 см, розмір 28*18 см.

Пишний і ніжний як хмара, з легким медовим присмаком. В міру солодкий, дуже смачний!



Нове


Популярне