Понеділок, 20 Травня, 2024

Нове

Залийте гарбуз омлетом і отримайте десерт на сніданок та до чаю

Осінь це сезон яскравих овочів та фруктів. До речі, я запитала себе, а гарбуз – це що? І відкрила для себе цікавий факт, що для ботаніків гарбуз – це ягода) А для нас, звичайно, це овоч. Чесно скажу, гарбуз не люблю, але щороку намагаюся його розкуштувати. І сьогодні ділюся з вами рецептом, який дуже навіть мені сподобався – гарбузова запіканка із сухофруктами. Цікавий, смачний, корисний рецепт. Запіканка з гарбузом та сухофруктами вийшла як десерт на сніданок та до чаю.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 500 г
  • Молоко – 250 мл
  • Яйця – 2 шт
  • Родзинки – 50 г
  • Чорнослив – 50 г
  • Цукор – 2 ст.л
  • Сіль

Приготування:

Гарбуз нарізати на тонкі шматочки. Відварити в трохи підсоленій воді до напівготовності.

Чорнослив та родзинки заливаємо окропом. Залишаємо на 5 хвилин, потім промиваємо.

Змішаємо молоко, яйця, цукор. На дно форми (у мене 26х18) викладаю викладаємо гарбуз, зверху сухофрукти.

Заливаємо все молочно-яєчною сумішшю. Ставимо запікати в духовку до 200 С на 30 хвилин.

Запіканка з гарбузом готова. Якщо хочете спробувати щось гарбуз, рекомендую.

Гарбузова запіканка готується без борошна, простий та доступний рецепт. На сніданок та як корисний десерт до чаю ідеально.

Смачного!



Нове


Популярне