Вівторок, 30 Квітня, 2024

Нове

За копійки, але як смачно: закуска з перців на святковий стіл і не тільки

Ну яка ж смакота! Готується швидко, із найпростіших та недорогих інгредієнтів. Таку закуску з перців подаю як на святковий стіл, так і просто у будні. Усі, хто пробує просять рецепт. Ділюсь з Вами.

Інгредієнти:

  • Солодкі перці – 4 штуки (1 кілограм)
  • Оливкова олія – 2 столові ложки
  • Оцет 6% – 2 столові ложки
  • Сіль та чорний мелений перець – на свій смак
  • Цукровий пісок – 1/2 чайної ложки
  • Часник – 2 зубчики
  • Гострий перець – 1/2 штуки
  • Петрушка – для подачі

Приготування:

Форму для запікання застеляємо пергаментним папером і викладаємо солодкі перці. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Дістаємо форму з духовки, перевертаємо перці на інший бік і запікаємо ще 20 хвилин при 200 градусах.

Часник дрібно нарізаємо та викладаємо у глибоку чашку.

Вливаємо оливкову олію та оцет 6%. Додаємо сіль, мелений перець та цукровий пісок. Все добре розмішуємо.

З готових перців зчищаємо шкірку, прибираємо серцевину, нарізаємо смужками і перекладаємо чашку до маринаду.

Гострий перець нарізаємо кільцями та викладаємо у чашку. Все добре розмішуємо. Тримаємо в холодильнику одну годину.

При подачі посипаємо дрібно нарізаною петрушкою.



Нове


Популярне