Субота, 25 Вересня, 2021

Нове

Якщо залишився стакан кефіру і є трохи сиру готую такий сирний пиріг

Простий рецепт дуже смачного пирога до чаю. Тісто готується на кефірній основі досить швидко. Родзинкою пирога є сирна маса, яка викладається в тісто у вигляді великих кульок. Завдяки сирним кулькам після випічки блюдо виглядає оригінально і привабливо. Пиріг виходить дуже пишним, тісто м’яке, трохи вологе, а солодкий сир просто ідеально вписується в ніжну випічку.

Інгредієнти:

  • Кефір (будь-якої жирності) – 200 мл.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Ванілін – щіпка
  • Рослинна олія – ​​100 мл.
  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Начинка:

  • Сир (9% жирності) – 360 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Цедра лимона – 1 ч.л. (по бажанню)

Приготування:

Приготуйте сирну начинку. У глибоку ємність помістіть сир, вбийте одне яйце, всипте цукор. З лимона зчистіть цедру, додайте в начинку. Суміш ретельно перемішайте до однорідності, не залишаючи грудочок сиру.

У глибоку ємність влийте кефір. Кефір повинен бути кімнатної температури, тому заздалегідь дістаньте його із холодильника або злегка підігрійте в мікрохвильовій печі. У кефір всипте соду, перемішайте, почекайте, поки з’явиться пишна піна. У кефір вбийте 2 яйця, всипте цукор, ванілін, влийте рослинну олію. Ретельно перемішайте віночком до розчинення сипучих елементів.

Борошно з’єднайте з розпушувачем, просійте, додайте в рідкий склад. Суміш ретельно перемішайте, отримуючи гладке тісто без грудочок. За консистенцією маса схожа на тісто для оладок, тільки більш масляниста і глянсова.

Круглу форму для запікання діаметром 24 см. Застеліть пергаментним папером, всередину вилийте тісто, розрівняйте його лопаткою. З сирної маси сформуйте великі кульки, укладіть їх в тісто в окремих місцях, щоб частина кульок визирала назовні.

Пиріг випікайте наступні 40-45 хвилин до готовності. Він повинен добре піднятися, а поверхня злегка підрум’янитися. Готовність визначте за допомогою дерев’яної шпажки, до неї не повинно приставати тісто.

Після охолодження пиріг наріжте на порційні шматки.

Смачного!



Нове


Не пропусти