Сьогодні хочу поділитися рецептом Яблучні пампушки на кефірі. Виходить багато, готується швидко, без проблем і завжди все є під рукою. Яблуко всередині перетворюється у смачний ніжний крем, виходить, що пончики відразу з начинкою.
Інгредієнти:
- Кефір – 200 мл.
- Сметана – 2 ст.л.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 2 ст.л.
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Борошно – 160 г
- Яблука – 2-3 шт.
Приготування:
- У миску вливаємо 200 мл кефіру, додаємо 2 ст.л. сметани.
- Перемішуємо. Розбиваємо 2 яйця, трохи солі, 3 ст.л. цукру. Додаємо борошно 160 грамів, додаємо 1 ч.л. розпушувача і перемішуємо.
- Тепер поступово борошно з розпушувачем додаємо в тісто. Тісто має вийти за густотою як на оладки.
- Беремо 3 невеликих яблука, очищаємо від шкірки, видаляємо середину і нарізаємо кубиками.
- Додаємо яблука в тісто і перемішуємо.
- Можливо на даному етапі ще буде потрібно 1-2 ст.л. муки. Мені треба було 1 ст.л.
- У сотейник наливаємо рослинну олію. Чайною ложечкою беремо тісто і опускаємо в гарячу олію. Смажити потрібно обов’язково на середньому вогні, щоб пончики встигли приготуватися всередині. Перевертаємо і смажимо з іншого боку.
- Знімаємо на паперовий рушник, щоб пішла зайва олія.
Готові пончики подаємо до столу. Швидко, багато і дуже смачно. До речі холодні вони теж дуже смачні.
Також читайте: БАНАНОВИЙ КЕКС НА МОЛОЦІ