Неділя, 13 Червня, 2021

Нове

Взяла склянку сиру і приготувала ніжну сирну паску. Великдень 2021

Приготуйте сирну повітряну паску, на сирному тісті. Рецепт паски простий і дуже смачний, дуже рекомендую. Просто приготуйте смачне дріжджове тісто для пасок і готуйте м’яку паску з сиром. Нехай ця Пасха 2021 буде для вас світлою і смачною.

Інгредієнти:

тісто:

  • сухі дріжджі – 7 г
  • тепле молоко – 100 мл
  • яйця – 2 шт
  • цукор – 160 г
  • сир – 220 г
  • вершкове масло – 80 г
  • борошно – 450 г
  • родзинки – 150 г

глазур:

  • білок – 1 шт
  • цукрова пудра – 100 г
  • лимонний сік – 0.5-1 ч.л

Приготування:

Приготуємо опару, в 100 мл теплого молока всипаємо сухі дріжджі, одну чайну ложку цукру і 1 столову ложку борошна, перемішуємо до однорідної маси, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 5-10 хвилин. У глибоку миску вбиваємо два яйця, всипаємо 160 грамів цукру і збиваємо міксером до пишної світлої маси. В пишну яєчну масу висипаємо 220 грамів сиру, додаємо 80 грамів м’якого вершкового масла і добре перемішуємо віночком. Опару перемішати і виливаємо в сирно яєчну масу, перемішати. Частинами просіюємо борошно і замішуємо м’яке тісто, в самому кінці додаємо будь-які сухофрукти і добре вимішуємо тісто.

Тісто викладаємо на стіл і ділимо на дві рівні частини, кожну частину скачуємо в кулю і переносимо в формочки для пасок. Накриваємо формочки рушником і даємо настоятись в теплому місці на 1 годину. Сирні паски прибираємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо перші 20 хвилин як є, а що залишилися 30 хвилин накриваємо верх фольгою, щоб не згоріла шапка.

Поки паски печуться приготуємо глазур, один білок збиваємо міксером до піни, поступово всипаємо цукрову пудру, виливаємо лимонний сік і збиваємо протягом 5-10 хвилин. Отриману глазур можна підфарбувати будь-яким кольором (я використовую краплю помаранчевого кольору). Готові сирні паски дістаємо з духовки і даємо їм повністю охолонути. Верх паски прикрашаємо глазур’ю і будь-якими сухофруктами.

Нарізаємо паску і подаємо до столу. Смачного!!!

Також читайте: СТАКАН ВАРЕННЯ, СОДА І КЕФІР – ФОРМУЛА УСПІХУ НАЙШВИДШОГО ПИРОГА З МОЄЇ ЗАПИСНОЇ КНИЖКИ



Нове


Не пропусти