Зі звичайних продуктів без зайвих проблем виходить ароматна, смачна і повітряна випічка. Швидко, просто, економно … Саме те, що треба!
Пиріг на кефірі з варенням
Інгредієнти
- 1 ст. улюбленого варення або джему
- 1 ч. л. без гірки соди (можна замінити розпушувачем)
- 1 ст. кефіру
- 1/3 ст. цукру
- 2 яйця
- 2,5 ст. борошна
- масло вершкове для змащування форми
Приготування
- У глибокій мисці змішай соду з варенням. Маса зашипить і сильно збільшиться в об’ємі.
- Приблизно через 5 хвилин додай яйця, кефір, поклади цукор і борошно. Ретельно перемішай. Якщо ти вибрала для пирога варення з чорної смородини, кількість цукру можеш збільшити.
- Форму для випічки змасти маслом, посип панірувальними сухарями або борошном (товчені вівсяні пластівці також підійдуть). Вилий тісто у форму.
- Запікати пиріг приблизно годину при температурі 180 ° С. Перші 30 хвилин духовку не відкриваємо, пізніше готовність можеш перевірити дерев’яною шпажкою.
- Залишилося тільки посипати пиріг цукровою пудрою і заварити ароматний чай.
Смакота!
Також читайте: ДОМАШНІ СЛОЙКИ ДО ЧАЮ НА ШВИДКУ РУКУ: РЕЦЕПТ ШОКОЛАДНОГО СОУСУ + РЕЦЕПТ ЛИСТКОВОГО ТІСТА