Останнім часом я намагаюся рідше купувати магазинні солодощі. Віддаю перевагу домашній випічці і десертам. Це набагато корисніше і смачніше 🙂
Сьогодні я хочу поділитися з вами одним з улюблених рецептів. Ці шоколадні слойки розлітаються в нашій родині за один раз. Готую їх постійно.
Для початку зробимо слойки.
Нам знадобиться:
- вершкове масло 200 г
- пшенична мука 400-500 г
- яйце 1 шт
- вода 250 мл
- оцет (9%) 1 ч.л.
- сіль 0,5 ч.л.
Приготування:
- Вода повинна бути дуже холодною. Вливаємо її в глибоку миску і додаємо оцет.
- Додаємо яйце і сіль, перемішуємо.
- Борошно просіваємо через сито і поступово додаємо в рідку суміш. Ретельно все вимішуємо.
- Замішуємо тісто руками. Тісто має виходити м’яким і приємним на дотик.
- Присипаємо робочу поверхню борошном і викладаємо тісто. Ділимо готове тісто на 2 рівні частини.
- На перший шар тіста викладаємо вершкове масло.
- Тепер накриваємо це другим шаром тіста і защипуємо краї, розрівнюємо. Можна скласти тісто в 2 або 3 рази і повторити розкочування.
- Отриманий конверт акуратно розгортаємо, щоб не порвався. Отриманий конверт складаємо в 4 рази. Має вийти 4 шари.
- Далі тісто накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в холодному місці на 30 хвилин. Потім необхідно дістати охолоджене тісто, знову розкачати, скласти в кілька разів і знову залишити в холодному місці.
- Дану процедуру я повторюю 3 рази.
Наше домашнє листкове тісто готове!
Тепер з нього формуємо слойки, викладаємо на деко і відправляємо в духовку на 20 хвилин. Орієнтуйтеся на потужність вашої духовки і ступінь рум’янцю тіста.
Поки слойки запікаються, зробимо шоколадний соус.
Нам знадобиться:
- темний шоколад 100 г
- вершки (жирністю 20%) 300 мл
- цукрова пудра 2 ч.л.
Приготування:
- Шоколад розламуємо на шматочки і поміщаємо в невелику каструльку. Туди ж додаємо вершки.
- Постійно помішуючи чекаємо, коли шоколад стане м’яким. Важливо стежити, щоб шоколад не пригорів.
- В кінці додаємо цукрову пудру і ретельно перемішуємо.
- Готові слойки поливаємо шоколадним соусом. Важливо, щоб соус зберігався теплим і не застиг.
Дуже смачні слойки до чаю готові! Наливайте чаю і кличте за настільки всю сім’ю!
Також читайте: ВІДЕНСЬКЕ ЗДОБНЕ ТІСТО ДЛЯ ПИРІЖКІВ З ЯБЛУКАМИ: ВИХОДЯТЬ М’ЯКИМИ, І НАДОВГО ЗБЕРІГАЮТЬ СВІЖІСТЬ