Справжні гурмани завжди оцінюють аромат та гостроту, яку може додати аджика до будь-якої страви. Цей рецепт дозволяє вам створити власний пікантний соус зі свіжих інгредієнтів, який не лише розкриє справжні смакові властивості продуктів, але й подарує вам кулінарні враження.
Інгредієнти:
- Помідори – 500 г
- Волоські горіхи – 400 г
- Болгарський перець (червоний) – 200 г
- Часник – 3 головки
- Гострий перець – 2-3 шт
- Кінза або петрушка – 1 шт
- Соняшникова олія – 4 ст.л
- Оцет 9% – 2 ст. л
- Сіль – 1 ст. л
Приготування:
Очищаємо болгарський перець від насіння, миємо та сушимо зелень. Вирізаємо плодоніжки у помідорів. Помідори, перець, часник, горіхи та зелень подрібнюємо у блендері або декілька разів пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо соняшникову олію, оцет та сіль у готову масу, перемішуємо. Залишаємо на ніч.