Літо – це активний сезон ягід, тому потрібно не упустити момент і вдосталь насолодитися різними смаколиками, які готуються з додаванням свіжих фруктів і ягід. Пропоную вам приготувати, напевно, найпростіший з усіх можливих пирогів – пишну бісквітну шарлотку. Шарлотка з черешнею виходить дуже чудовою, особливо якщо ягоди м’ясисті і соковиті. Черешню можна замінити вишнею, якщо першої немає в наявності.
Інгредієнти:
- Олія – змастити
- Борошно – 160 г
- Розпушувач – 3 г
- Цукор – 130 г
- Черешня – 250 г
- Яйця курячі – 3 шт.
Приготування:
Підготувати необхідний набір інгредієнтів: борошно, цукор, розпушувач тіста, яйця, рослинну олію для змазування форми і черешню. Ягоди краще брати великі, солодкі і соковиті.
Черешню очистити від кісточок.
Розбити в миску яйця і додати цукор.
Почати збивати вміст на мінімальній швидкості міксера, через 1 хвилину переключитися на середню швидкість міксера і збивати протягом 4-5 хвилин, поки маса не стане пишною, світлою і не збільшиться в об’ємі в 2-3 рази в порівнянні з початковим обсягом.
Просіяти в миску борошно і акуратно, круговими рухами від низу до верху, перемішати, намагаючись не випускати з яєчно-цукрової маси бульбашки повітря.
Збивати за допомогою міксера більше не потрібно, достатньо акуратно перемішати, щоб тісто не опало при випіканні.
Дно форми для випічки змастити рослинним або вершковим маслом. Бока форми змащувати не можна, інакше тісто «сповзе» і після випікання шарлотка осяде. Вилити у форму тісто. Рівномірно розкласти на тісті черешню, трохи “втопивши” ягоди. Відправити форму в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Готовність шарлотки перевірити дерев’яною шпажкою. Якщо на ній не залишається слідів тіста, можна виймати.
Остудити пиріг на решітці, провести по краях форми ножем, відразу ж перевернути на блюдо і залишити до повного охолодження. За бажанням посипати цукровою пудрою.
Подавати до кави або чаю.
Смачного!