Понеділок, 25 Жовтня, 2021

Нове

Ці тістечка зараз дуже популярні! Обов’язково їх спробуйте!

Сьогодні розповім як приготувати дуже популярний десерт. І це найніжніші профітролі, начинені збитими вершками і политі смачним шоколадним соусом. Такі тістечка ви самі легко зможете приготувати вдома і зовсім з простих продуктів! І вже повірте, перед цими профітролями неможливо встояти) І отямитися не встигнете як вони зникнуть з тарілки)

Інгредієнти:

Тісто

  • 250 мл води
  • 100 г вершкового масла
  • 180 г пшеничного борошна
  • 4-5 яєць
  • 1/2 ч.л цукру
  • дрібка солі

Шоколадний соус

  • 500 мл молока
  • 3 яйця
  • 50 г цукру
  • 10 г кукурудзяного крохмалю
  • 100 шоколаду

Крем

  • 500 мл жирних вершків 30 і більше % жирності
  • 90 г згущеного молока

Приготування:

  • Для заварного тіста в сотейник влити воду, додати сіль, цукор і масло. Все поставити на вогонь і довести до кипіння. При цьому масло має розчинитися раніше, ніж закипить вода.
  • Всипати борошно все і швидко заварити тісто, ретельно вимішуючи лопаткою. Вогонь при цьому зменшити до мінімального.
  • Тісто готове, коли на дні каструльки утворюється борошняний наліт.
  • Далі зняти його з вогню, перекласти в іншу миску і дати охолонути 5-7 хвилин.
  • Потім по одному додати яйця, кожен раз добре вмішуючи лопаткою або міксером.
  • В результаті маємо отримати гладке, блискуче тісто, що звисає з лопатки трикутником.
  • Перекласти тісто в кондитерський мішок з насадкою відкрита зірка і видавити на деко невеликі заготовки. Якщо немає мішка і насадки, то просто викладіть чайними ложками тісто.
  • Випікати заварні тістечка в добре розігрітій духовці перші 15 хвилин при 200 ° С, потім при 160 С 20-25 хвилин. ДУХОВКУ при випічці НЕ ВІДКРИВАТИ!
  • Готовим профитролям дати повністю охолонути.

Інгредієнти для шоколадного соусу

  • Для соусу молоко довести до кипіння.
  • Окремо збити яйця з цукром.
  • Додати крохмаль і ретельно збити, щоб не залишилося грудочок.
  • І постійно помішуючи влити гаряче молоко.
  • Перелити суміш знову в сотейник і поставити на вогонь. При безперервному помішуванні довести соус до кипіння, але не кип’ятити! Як тільки з’явилися перші бульки, відразу зняти його з вогню.
  • Поки соус гарячий додати порубаний шоколад і перемішати до його розчинення.
  • Готовому шоколадному соусу дати повністю охолонути. (Я остуджую в мисці з крижаною водою).
  • Для крему добре охолоджені вершки збити зі згущеним молоком до пишного стану.
  • У кожній профітролі зробити розріз і начинити кремом.
  • Зверху полити шоколадним соусом.

Смачного!



Нове


Не пропусти