Нове

Торт “Пташине молоко”. Мій сімейний рецепт

Цей торт полюбляє багато людей за його легку структуру. Він стане окрасою вашого святкового столу. Бісквіт до нього можна пекти і шоколадний, і ванільний.

Інгредієнти:

тісто

  • 4 яйця
  • 1 ст. цукру
  • 1 ст. борошна
  • 2 ст. л. какао-порошку

крем

  • 10 яєць
  • 250 г цукру
  • 2 ст. л. борошна
  • 1 ст. молока
  • 40 г желатину
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 250 г вершкового масла

глазур

  • 125 г маргарину
  • 2 ст. л. цукру
  • 4 ст. л. какао-порошку
  • 50-60 вершків

Приготування:

  • Тісто: збити яйця з цукром.
  • Додати борошно і какао-порошок.
  • Тісто перелити в форму, дно якої вистелена папером для випічки, і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
  • Крем: яєчні жовтки відокремити від білків і збити з половиною порції цукру. Додати борошно і молоко.
  • Суміш поставити на водяну баню і уварювати до загустіння, постійно помішуючи.
  • Суміш пропустити через сито і остудити.
  • Желатин залити холодною водою і залишити на деякий час, потім віджати від рідини і «розпустити» на водяній бані.
  • Збити яєчні білки з цукром, що залишився і ванільним цукром.
  • Розм’якшене вершкове масло збити з жовтковою масою. Додати збиті білки і желатин. Розмішати крем до стану однорідної маси.
  • Готовий корж покласти на підставку для торта, навколо встановити кільце для торта і вилити підготовлений крем. Торт поставити в холод на 12 годин для застигання крему.
  • Глазур: в сотейнику розтопити маргарин, всипати цукор, какао порошок і влити вершки.
  • Зняти кільце з торта, залити шоколадною глазур’ю, відправити в холод до повного застигання глазурі, а потім прикрасити торт, як підкаже Вам фантазія.

Смачного!

Також читайте: ДОМАШНІЙ ЯБЛУЧНИЙ ЗЕФІР – ПРОСТИЙ БАЗОВИЙ РЕЦЕПТ

Нове

Популярне