Нове

Торт Наполеон без випічки, зупинитися неможливо!

Смачний і дуже простий рецепт улюбленого торта Наполеон без випічки. Для цього швидкого рецепту не потрібно пекти коржі і навіть не знадобиться печиво. Коржі потрібного розміру за пару хвилин вирізаються з тонкого лаваша. Єдине, над чим доведеться потрудитися – крем. Але і він готується дуже просто.
Наполеон без випічки виходить в міру солодким і вологим. Після приготування йому на просочення потрібно всього пару годин і можна подавати на стіл. Цей простий тортик можна приготувати і для гостей, і для сімейного чаювання.

Обов’язково візьміть на замітку такий простий рецепт торта, думаю, вам він теж сподобається.

Інгредієнти:

  • лаваш тонкий – 500 г
  • молоко – 500 г
  • масло вершкове – 100 г
  • цукор – 100 г
  • яєчний жовток – 1 шт.
  • борошно – 3 ст. л.
  • цукор ванільний – 10 г

Приготування:

Спочатку приготуємо заварний крем для торта. У сотейник наливаємо 250 мл молока і ставимо на вогонь. Поки закипає молоко підготуємо решту крему.

У миску насипаємо 3 ст.л. борошна, 100 г цукру, 10 г ванільного цукру. Всі сухі інгредієнти трохи перемішуємо.

Сюди ж додаємо 1 жовток, яєчний білок в цьому рецепті нам не знадобиться. Наливаємо 250 мл молока і все добре перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок.

Молоко вже закипіло, виливаємо в нього підготовлену суміш, при цьому постійно перемішуючи. Варимо заварну основу для крему на невеликому вогні, перемішуючи віночком, до загустіння. Перемішувати потрібно обов’язково, щоб нічого не пригоріло.
Коли основа для крему загусла і почала кипіти, знімаємо її з вогню і даємо охолонути до кімнатної температури.

Заварна основа охолола, продовжуємо готувати крем. У миску кладемо 100 г вершкового масла і збиваємо міксером до білого, приблизно 2 хвилини.

У збите масло додаємо по одній столовій ложці заварну основу, при цьому кожен раз добре збиваючи крем. Якщо в масло додати всю заварну основу відразу, то крем вийде не такий пишний і повітряний.

Готуємо коржі. Беремо тонкий лаваш, складаємо його вдвоє і кладемо на дошку. Так складаємо всі шматки лаваша, його знадобиться приблизно 500 г.
Зверху кладемо кришку або тарілку відповідного розміру і вирізаємо ножем круглі коржі. Діаметр моїх коржів 21 см.

Обрізки, що залишилися дрібно нарізаємо ножем. Всі обрізки кладемо на сковороду і сушимо на невеликому вогні періодично перемішуючи.

Висушені шматочки лаваша перекладаємо в подрібнювач і подрібнюємо в крихту.

Складаємо торт. Дно страви трохи змащуємо кремом, щоб торт не ковзав по страві.
Кладемо перший корж, на нього рівномірно наносимо невеликий шар крему. Накриваємо другим коржем, знову наносимо крем, так складаємо весь торт. У мене вийшло 9 коржів з лаваша.
Залишками крему обмазуємо весь торт зверху і з боків.

Торт посипаємо висушеними подрібненими шматочками лаваша. Торт готовий, ставимо його в холодильник настоюватися приблизно на 2 години.

Торт Наполеон без випічки вийшов дуже смачним і ніжним. Готувати його одне задоволення, оскільки не потрібно витрачати час на заміс тесту і випічку коржів.

Смачного!

Нове

Популярне