Це прекрасне тісто для пельменів, мантів і чебуреків. При його приготуванні і руки, і робоча поверхня залишаються чистими. Замішується дуже просто і легко, зважувати на терезах нічого не треба. При варінні пельменів і мантів тісто не розвалюється, виходить м’яке. А при смаженні чебуреків покривається апетитною хрусткою скоринкою.
Інгредієнти:
- 4 склянки борошна (вищий сорт)
- 1 стакан води
- 1 шт. куряче яйце
- 4 ст.л. рослинної олії
- 1 ч.л. солі
Приготування:
Заміри борошна і води робимо склянкою. У мене стакан об’ємом 250 мл, можна брати обсяг ємності трохи більше або менше. У миску висипаємо 3 склянки борошна, посипаємо борошно сіллю, додаємо яйце і олію.
Вливаємо теплу воду.
Перемішуємо все ложкою.
На робочу поверхню висипаємо останній стакан муки і за допомогою ложки викладаємо тісто з миски. Руками захоплюємо борошно і замішуємо тісто.
Вимішуємо тісто близько 5 хвилин, тісто візьме всю муку. При цьому і руки, і робоча поверхня залишаться чистими (тісто не прилипає). Тісто виходить щільним, пружним, поверхня нерівна.
Готове тісто округляємо, перекладаємо в пакет і залишаємо на столі на 1 годину.
Через 1 годину тісто стане гладким, м’яким і податливим. З ним дуже зручно працювати.
Ліпимо з тіста пельмені.
Смачного!!!