Вишню можна замінити на інші ягоди;)
Інгредієнти:
Пісочне тісто:
- 220 г пшеничного борошна в/с
- 40 г цукру
- 120 г вершкового масла, холодного
- 1/2 ч. л. розпушувача
- 2 жовтки
- 1/2 ст. сметани
- 4 г ванільного цукру
- дрібка солі
Ягідна начинка:
- 170 г вишні + 50 г цукру (або 220 г вишні з цукром)
- 15 г крохмалю + 30 мл. води
- 10 г вершкового масла
Сирна начинка:
- 2 білки
- 600 г сиру (9%)
- 100 г цукру
- 15 г крохмалю
Пісочна крихта:
- 30 г вершкового масла
- 30 г цукру
- 40-50 г пшеничного борошна в/с
- 4 г ванільного цукру
Приготування:
Пісочне тісто. Борошно змішую з розпушувачем. Перекладаю вершкове масло порізане на шматочки. Перетираю руками в дрібну крихту. Додаю цукор, ванільний цукор та сіль. Перемішую. Додаю жовтки та сметану. Замішую тісто. Забираю в холод на 1 годину.
Ягідна начинка (вишня або смородина). Вишні з цукром та олією нагріваю до розчинення. Крохмаль розводжу водою. Вливаю у вишні. Варю до загусання. Перекладаю в миску і залишаю охолонути.
Пісочна крихта. Усі інгредієнти перетираю в дрібну крихту. Тісто розкочую, переношу у форму. Формую бортики. Форма діаметром 22 см, застелила її пергаментним папером.
Сирна начинка. Білки з цукром збиваю у міцну піну. Цукор підсипаю трохи. Білкову піну підмішую до сиру. Наприкінці всипаю крохмаль.
На основу викладаю вишневу начинку. Зверху викладаю сирну начинку. Засипаю крихтою. І в розігріту духовку.
Пиріг потрібно випікати за 180 °С – 60 хвилин.
Пиріг залишаю повністю охолонути. Можна на ніч прибрати у холодильник, а розрізати вже вранці. З холодильника сирний шар стане щільнішим, як чізкейк.
Смачного!