Нове

Сирний пиріг з вишнями на пісочному тісті: дуже простий, смачний та ніжний

Вишню можна замінити на інші ягоди;)

Інгредієнти:

Пісочне тісто:

  • 220 г пшеничного борошна в/с
  • 40 г цукру
  • 120 г вершкового масла, холодного
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • 2 жовтки
  • 1/2 ст. сметани
  • 4 г ванільного цукру
  • дрібка солі

Ягідна начинка:

  • 170 г вишні + 50 г цукру (або 220 г вишні з цукром)
  • 15 г крохмалю + 30 мл. води
  • 10 г вершкового масла

Сирна начинка:

  • 2 білки
  • 600 г сиру (9%)
  • 100 г цукру
  • 15 г крохмалю

Пісочна крихта:

  • 30 г вершкового масла
  • 30 г цукру
  • 40-50 г пшеничного борошна в/с
  • 4 г ванільного цукру

Приготування:

Пісочне тісто. Борошно змішую з розпушувачем. Перекладаю вершкове масло порізане на шматочки. Перетираю руками в дрібну крихту. Додаю цукор, ванільний цукор та сіль. Перемішую. Додаю жовтки та сметану. Замішую тісто. Забираю в холод на 1 годину.

Ягідна начинка (вишня або смородина). Вишні з цукром та олією нагріваю до розчинення. Крохмаль розводжу водою. Вливаю у вишні. Варю до загусання. Перекладаю в миску і залишаю охолонути.

Пісочна крихта. Усі інгредієнти перетираю в дрібну крихту. Тісто розкочую, переношу у форму. Формую бортики. Форма діаметром 22 см, застелила її пергаментним папером.

Сирна начинка. Білки з цукром збиваю у міцну піну. Цукор підсипаю трохи. Білкову піну підмішую до сиру. Наприкінці всипаю крохмаль.

На основу викладаю вишневу начинку. Зверху викладаю сирну начинку. Засипаю крихтою. І в розігріту духовку.

Пиріг потрібно випікати за 180 °С – 60 хвилин.

Пиріг залишаю повністю охолонути. Можна на ніч прибрати у холодильник, а розрізати вже вранці. З холодильника сирний шар стане щільнішим, як чізкейк.

Смачного!

 

Нове

Популярне