Субота, 25 Вересня, 2021

Нове

Солодкі оладки з кабачків і яблук з родзинками

Кабачок – овоч з нейтральним смаком, з нього можна готувати, як солоні, так і солодкі страви. Пропонуємо рецепт солодких кабачковий оладок. Кабачки доповнюємо яблуком і родзинками. Яблуко краще використовувати солодкого смаку, тоді кількість цукру можна сміливо зменшити. Подаються такі оладки на стіл з медом або солодким джемом. Блюдо стане найкращим корисним сніданком.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Яблуко солодке – 1 шт.
  • Ізюм – за смаком (жменю)
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 3-4 ст.л.
  • Сіль – щіпка
  • Цукор – 1 ст.л.

Приготування:

Кабачки промийте, натріть на великій тертці, стружку помістіть в глибоку посуду. Молодий плід можна подрібнювати разом з шкіркою. Через кілька хвилин відіжміть весь сік, який виділить кабачок.

Яблуко очистіть від шкірки, видаліть внутрішню частину, м’якуш також натріть на великій тертці, додайте до кабачків.

Ізюм заздалегідь розпарте в окропі 5 хвилин, щоб він став м’яким. Всю воду злийте, родзинки перекиньте в посуду з вмістом. Вбийте яйце, всипте цукор і щіпку солі.

Додайте необхідну кількість борошна.

Всі компоненти ретельно перемішайте, отримуючи густе тісто для оладок. Відразу приступайте до смаження, інакше тісто швидко стане водянистим. При необхідності надалі можна додати ще трохи борошна.

Сковороду розігрійте, влийте олію, столовою ложкою покладіть на поверхню невеликі порції тіста, формуючи круглі оладки.

Смажте їх під кришкою на середньому вогні приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку, щоб оладки набули рум’яної скоринки. Перед кожною новою порцією підливайте в сковороду олію.

Після смаження оладки промокніть паперовими серветками, прибираючи зайву олію.

На стіл оладки подайте в тандемі з медом або джемом.

Смачного!



Нове


Не пропусти