П’ятниця, 12 Липня, 2024

Нове

Соковита кукурудза в духовці

Як варити кукурудзу, багато хто вже знає, тому сьогодні ми будемо не варити, а запікати кукурудзу в духовці з ароматним часниковим маслом. Кукурудза в духовці виходить дуже смачна: соковита, ніжна та ароматна!
Обов’язково спробуйте!

Складові:

  • кукурудза молочна 3-4 качани
  • вершкове масло (м’яке) 100 г.
  • часник 2 зубчики
  • петрушка (рубана) 2 гілочки
  • сіль 1 ч.л.
  • мелений перець на свій смак

Приготування:

Чистимо качани кукурудзи від листя і волосків.

Для варіння і запікання намагайтеся купувати молоді качани кукурудзи цукрових сортів з молочно-білими або світло-жовтими зернами. Зерна повинні бути м’якими, соковитими та пружними. Якщо зерна яскравого жовтого кольору, то кукурудза вийде більш грубою і жорсткою. Також для варіння і запікання кукурудзи не підходить кукурудза кормових сортів.

У мисці змішуємо м’яке вершкове масло, пару зубчиків часнику, рубану петрушку. Можна взяти суміш петрушки та кінзи, якщо любите, та додаємо сіль і мелений перець.

Добре перемішати масло зі спеціями. З усіх боків змащуємо нашим ароматним часниковим маслом кукурудзу. Загортаємо в лист пергаменту. Кожен качан кукурудзи додатково загортаємо в лист фольги.

Духовку розігріваємо до температури 180 ºC. Кукурудзу викладаємо на решітку і запікаємо близько 30-40 хвилин. Час приготування може трохи відрізнятися, це залежить від особливостей вашої духовки та ступеня зрілості качанів.

Перевірити готовність кукурудзи дуже просто: прямо через фольгу протикаємо кукурудзу зубочисткою. Якщо зернятка м’які то зубочистка легко входить, дістаємо кукурудзу з духовки. Кукурудза готова!

Акуратно розгортаємо пергамент(обережно, гаряче!). Також можна зробити надріз ножем або ножицями та подавати кукурудзу прямо в фользі.

Порада! Якщо раптом кукурудза дещо не допеклася, загорніть її назад у фольгу і поставте ще на 10 хвилин в духовку.

Кукурудза виходить дуже смачна, ніжна та соковита. Можна додатково зверху змастити готову кукурудзу вершковим маслом. Як то кажуть, кашу маслом не зіпсуєш, а кукурудзу тим більше!

Також читайте: КУРЯЧЕ ФІЛЕ В НАЙНІЖНІШІЙ БІЛКОВІЙ «ШУБЦІ»



Нове


Популярне