Четвер, 13 Травня, 2021

Ірина Федишин посадила картоплю і знову повеселила мережу

Співачка Ірина Федишин знову дала привід дотепникам в мережі продемонструвати свої таланти. Артистка показала, як разом з сім'єю садить картоплю. На цей раз в...

Нове

Куряче філе в найніжнішій білковій «шубці»

Навіть не думала, що замість кляру, при обсмажуванні курячого філе, можна приготувати ніжну, повітряну білкову “шубку”. Що додало всім відомому блюду, якусь пікантність і, звичайно, незвичайність, та й калорій менше стало, тут вже, напевно, і не посперечаєшся. Борошно при приготуванні цієї страви не використовується зовсім.

Складові:

  • Куряче філе (будь-яка частина) – 500 г
  • Яйця – 4 шт
  • Спеції та сіль – за бажанням
  • Картопляний крохмаль – 3 ст. ложки
  • Гостра аджика – 0,5 ч. ложки

Спеції можна використовувати, абсолютно будь-які, які подобаються – за бажанням і смаком. Я додала приправу «для м’яса» і чорний мелений перець.

Приготування:

  • Курячі грудки нарізала порційними шматками. Опрацювала їх розпушувачем для м’яса.
  • Переклала м’ясо в глибоку миску. Додала спеції, аджику, жовтки і сіль.

Важливо: зверніть увагу, в м’ясо кладуть тільки жовтки, а з білків далі будемо готувати «шубку», тому їх потрібно відокремити в іншу, обов’язково, суху і чисту посуду.

  • Додала крохмаль.
  • Дуже добре все перемішала, так само як при маринуванні будь-якого м’яса – ретельно. Відставила миску в сторону і зайнялася білками.
  • Збила, що називається «до стійких піків», білки з дрібкою солі. Збивала їх на високій швидкості, ніяких проблем при цьому не виникло.

Порада: якщо хочете, щоб білки добре і швидко збилися до щільної і стійкої піни, то використовуйте їх тільки добре охолодженими, тобто відразу з холодильника.

  • Кожен шматок філе, обмахуємо в білках.
  • Намагалася при цьому, щоб просвітів м’яса практично не залишилося. Буде дуже добре, якщо білкова маса покриє курку суцільним шаром.
  • Розігріла сотейник, налила олію і кухонними щипцями виклала м’ясо для обсмажування.
  • Температура нагріву при смаженні м’яса – трохи нижче середнього.
  • Обсмажують з двох сторін, до рум’яності. Мені треба було, приблизно по 5 або 6 хвилин на кожну сторону. Кришкою не накривати.

Дуже смачно – зверху ніжна і повітряна білкова маса, а всередині соковита, абсолютно готова куряча грудка.

Також читайте: НІЖНА СВИНИНА З ГРИБАМИ В СМЕТАННОМУ СОУСІ



Нове


Не пропусти