Навіть не думала, що замість кляру, при обсмажуванні курячого філе, можна приготувати ніжну, повітряну білкову “шубку”. Що додало всім відомому блюду, якусь пікантність і, звичайно, незвичайність, та й калорій менше стало, тут вже, напевно, і не посперечаєшся. Борошно при приготуванні цієї страви не використовується зовсім.
Складові:
- Куряче філе (будь-яка частина) – 500 г
- Яйця – 4 шт
- Спеції та сіль – за бажанням
- Картопляний крохмаль – 3 ст. ложки
- Гостра аджика – 0,5 ч. ложки
Спеції можна використовувати, абсолютно будь-які, які подобаються – за бажанням і смаком. Я додала приправу «для м’яса» і чорний мелений перець.
Приготування:
- Курячі грудки нарізала порційними шматками. Опрацювала їх розпушувачем для м’яса.
- Переклала м’ясо в глибоку миску. Додала спеції, аджику, жовтки і сіль.
Важливо: зверніть увагу, в м’ясо кладуть тільки жовтки, а з білків далі будемо готувати «шубку», тому їх потрібно відокремити в іншу, обов’язково, суху і чисту посуду.
- Додала крохмаль.
- Дуже добре все перемішала, так само як при маринуванні будь-якого м’яса – ретельно. Відставила миску в сторону і зайнялася білками.
- Збила, що називається «до стійких піків», білки з дрібкою солі. Збивала їх на високій швидкості, ніяких проблем при цьому не виникло.
Порада: якщо хочете, щоб білки добре і швидко збилися до щільної і стійкої піни, то використовуйте їх тільки добре охолодженими, тобто відразу з холодильника.
- Кожен шматок філе, обмахуємо в білках.
- Намагалася при цьому, щоб просвітів м’яса практично не залишилося. Буде дуже добре, якщо білкова маса покриє курку суцільним шаром.
- Розігріла сотейник, налила олію і кухонними щипцями виклала м’ясо для обсмажування.
- Температура нагріву при смаженні м’яса – трохи нижче середнього.
- Обсмажують з двох сторін, до рум’яності. Мені треба було, приблизно по 5 або 6 хвилин на кожну сторону. Кришкою не накривати.
Дуже смачно – зверху ніжна і повітряна білкова маса, а всередині соковита, абсолютно готова куряча грудка.
Також читайте: НІЖНА СВИНИНА З ГРИБАМИ В СМЕТАННОМУ СОУСІ