Нове

Смачний торт “Три молока” від якого важко відмовитись

Ніжний, соковитий торт «Три молока» готується настільки просто, що я впевнена, з ним впорається будь-яка господиня. Бісквіт не розрізається навпіл, промащується кремом торт тільки зверху, але при всій своїй простоті десерт впевнено конкурує з трудомісткими глазурованими виробами.

Інгредієнти:

Тісто:

  • яйця – 4 шт.;
  • цукор – 200 гр.;
  • борошно – 200 гр.;
  • розпушувач – 8 гр.;
  • вода (окріп) – 3 ст.л.;
  • рослинна олія (без запаху) – 3 ст.л.;
  • сіль — щіпка.

Просочення:

  • молоко – 200 мл.;
  • вершки (20%) – 200 мл.;
  • згущене молоко – 200 гр.;

Крем:

  • маскарпоне – 250 гр.;
  • цукрова пудра – 50 гр.;
  • вершки (33%) – 100 мл.

Спосіб приготування:

  1. Отже, спершу нам потрібно збити яйця з цукром. Для цього 4 яйця, дрібку солі та стакан цукру (стакан на 200 гр.) поміщаємо в чашу міксера і збиваємо на високій швидкості до утворення дуже пишною і щільної піни.
  2. Чим краще ви сколотите яйця, тим пишнішим та вищим вийде бісквіт.
  3. Далі зменшуємо швидкість міксера і починаємо частинами всипати просіяне борошно з розпушувачем. Тісто має вийти однорідним, без борошняних грудочок.
  4. Міксер поки вимикаємо. Беремо 3 ст.л. рослинної олії без запаху і 3 ст.л. окропу. З’єднуємо їх, добре перемішуємо і вливаємо в тісто. Включаємо міксер і на слабких оборотах просто все з’єднуємо до однорідності. Ось і все, тісто готове. За консистенцією воно виходить, як густа сметана.
  5. Випікати бісквіт ми будемо в формі на 24 см. Дно форми застилає папером для випічки. Замикаємо краї форми та обрізаємо зайвий папір.
  6. Дно і боки форми змащувати не потрібно, відразу переливаємо все тісто в форму.
    Трохи її потрясемо, щоб тісто рівномірно розподілилося по поверхні та відправляємо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
  7. Ну, а поки приготуємо просочення для бісквіта. Вона складається з трьох інгредієнтів — молока, вершків і згущеного молока. Переливаємо молоко і вершки в місткість більшого розміру, додаємо згущене молоко і все добре перемішуємо за допомогою віночка.
  8. Тим чином минуло пів години. Подивіться, як добре піднявся бісквіт. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою — на виході вона повинна бути чистою і сухою.
  9. Дістаємо бісквіт з духовки та даємо йому постояти 5 хвилин. Потім робимо в ньому безліч проколів. Я буду використовувати пристосування для нарізки цибулі, оскільки з ним це робиться набагато швидше. Але можна використовувати дерев’яну шпажку або зубочистку.
  10. Далі теплий бісквіт з безліччю дрібних дірочок заливаємо молочною сумішшю.
  11. На перший погляд, може здатися, що її дуже багато, але це не так. Всі три молока повністю вберуться в бісквіт і додадуть йому соковитість, вологість і неповторний смак.
    У такому вигляді залишаємо бісквіт на столі на кілька годин. У мене він просочувався 2 години.
  12. Потім тонким ножем відокремлюємо бісквіт від стінок форми, знімаємо бічну панель, акуратно перевертаємо його на руку, знімаємо папір для випічки та кладемо на блюдо сервування. В принципі, бісквіт «Три молока» повністю готовий, його можна присипати зверху цукровою пудрою і подавати до столу, але я вирішила прикрасити його кремом і таким чином, зробити з нього смачний торт.
  13. Для самого простого крему нам потрібен вершковий сир маскарпоне, цукрова пудра і жирні вершки.
  14. У чашу міксера кладемо холодний сир маскарпоне, всипаємо до нього цукрову пудру і за допомогою насадки вінчика з’єднуємо в однорідну масу. Швидкість міксера зменшуємо до середньої, і тонкою цівкою вливаємо вершки (33% відсотків жирності). Як тільки ви побачите, що вершки почали збиватися, тоді збільшуємо швидкість і доводимо крем до пишної, гладкої консистенції.
  15. Торт прикрашати будемо кремом за допомогою рифленої насадки та кондитерського мішка. Перекладаємо крем в мішок та намагаємося заповнити кремом весь порожній простір. За бажанням зверху торт присипаємо какао або кондитерськими посипками.
  16. Перед подачею торт бажано охолодити, тому відправляємо його в холодильник години на дві.

Також читайте: БУЛОЧКИ З ГРУШЕЮ: СМАК, АРОМАТ І ЛЕГКІСТЬ БУЛОЧОК НІКОГО НЕ ЗАЛИШИТЬ БАЙДУЖИМ

Нове

Популярне