Нове

Булочки з грушею: смак, аромат і легкість булочок нікого не залишить байдужим

Сьогодні будемо готувати пишні, солодкі, повітряні булочки з грушею. Як шкода, що техніка ще не навчилася передавати запахи. Адже, якби це було можливо, ви б вже бігли в магазин за відсутніми продуктами. Аромат булочок з грушею здатний підкорити навіть суворого критика!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Тісто:

  • молоко – 100 мл
  • сметана – 100 гр.
  • дріжджі сухі – 7 гр.
  • цукор – 50 гр.
  • жовтки – 2 шт.
  • масло вершкове – 80 гр.
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • борошно – 400 гр.

Для начинки:

  • груші – 400 гр.
  • масло вершкове – 50 гр.
  • цукор – 50-100 гр. (або за смаком)
  • кукурудзяний крохмаль – 30 гр.

Для посипання:

  • масло вершкове – 50 гр.
  • цукор – 50 гр.
  • борошно – 50 гр.

Для змазування:

  • жовток – 1 шт.
  • молоко – 1 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Тісто на булочки у нас буде дріжджове, тому почнемо приготування саме з нього.
  2. У миску вливаємо 100 мл злегка підігрітого молока, всипаємо 50 гр. цукру, 7 гр. сухих дріжджів (або 25 гр. свіжих) і додаємо 2 ст.л. борошна, добре перемішуємо вінчиком, накриваємо тонким рушником і залишаємо на 15 хвилин для активації дріжджів.
  3. За цей час розтоплюємо 80 гр. вершкового масла та охолоджуємо його. Тепер вливаємо олію до дріжджів, а також на цьому етапі кладемо 100 гр. сметани (у мене жирністю 20%), додаємо 2 жовтки, ½ ч.л. солі та перемішуємо всі інгредієнти віночком.
  4. Далі частинами починаємо додавати просіяне борошно і замішувати тісто. Я роблю це руками, можна за допомогою міксера або хлібопічки. У мене пішло 400 гр. муки.
  5. Важливо не переборщити та не забити тісто борошном, тому підсипаємо потроху.
  6. Тісто швидко збирається в грудку, виходить ніжним, м’яким і еластичним. Миску змащуємо рослинною олією, кладемо кульку тіста, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці до збільшення вдвічі.
  7. А поки займемося начинкою. Нам потрібно 400 гр. вже очищених від кісточок груш нарізати на маленькі кубики.
  8. У розігріту сковороду кладемо 50 гр. вершкового масла. Коли воно наполовину розтопилося всипаємо цукор і перемішуємо.
  9. Оскільки у мене самі по собі груші дуже солодкі, я поклала 50 гр. цукру. Ви кладіть його на свій смак, але не більше 100 гр.
  10. Тепер всипаємо в масло з цукром шматочки груш і обсмажуємо їх 3-5 хвилин періодично помішуючи.
  11. Груші виділяють досить багато соку, він нам в начинці не потрібен, інакше булочки ми не зліпимо. Тому виймаємо груші з отриманої рідини за допомогою шумівки.
  12. До груш всипаємо 30 гр. кукурудзяного крохмалю і перемішуємо. Начинка готова.
  13. Для різноманітності деякі булочки я хочу посипати штрейзелем. Давайте його приготуємо. Для цього в рівних пропорціях змішуємо холодне вершкове масло, борошно і цукор. Перетираємо масу руками та отримуємо смачне посипання.
  14. Минуло близько години. Тісто дуже добре піднялося, подивіться, яке воно повітряне.
  15. Обминали його трохи руками, перекладаємо на силіконовий килимок, розрізаємо тісто навпіл, щоб зручніше було з ним працювати та потім кожну половинку ділимо на 4 частини. В результаті у нас вийде 8 булочок.
  16. Кожну частину тіста скачуємо в кульку. Накриваємо їх пакетом або плівкою, щоб не затверділи, беремо один шматочок тіста і починаємо з ним працювати. Булочки перекладаємо на деко, накриваємо рушником і даємо постояти 10-15 хвилин для збільшення в розмірах.
  17. Для змазування булочок беремо 1 жовток і 1 ст.л. молока, та змішуємо за допомогою пензлика.
  18. Через 15 хвилин змащуємо булочки яєчною сумішшю і деякі посипаємо пудрою. Випікаємо при 180-ти градусах в заздалегідь розігрітій духовці 20-25 хвилин.

Дуже ароматні, красиві, м’які й повітряні булочки сподобаються всім. Начинку можна брати будь-яку на ваш смак, але я рекомендую спробувати саме з грушею. Виходить шалено смачно!

Також читайте: СМАЧНИЙ ШОКОЛАДНИЙ ТОРТ БЕЗ ВИПІКАННЯ В МІКРОХВИЛЬОВЦІ

Нове

Популярне