У цьому чудовому десерті добре простежується вишуканість французької кухні. Щоб його приготувати, можна всі процеси виконувати самостійно. Але куплене листкове тісто спростить завдання. До того ж воно буде смачним прямо з духовки або будучи охолодженим до кімнатної температури. Подайте тарт з грушею і карамельним соусом під мигдальним кремом. Десерт вийде чудовим.
Підготуйте:
- 450 г листкового тіста;
- 2 великі стиглі груші;
- 1 яєчний жовток;
- 4 гілочки м’яти;
- Кондитерський цукор для сервірування.
Карамельний соус:
- 4 ст. л. вершкового масла;
- 1/2 ст. коричневого цукру;
- 2 ст. л. жирних вершків.
Для мигдального крему:
- 1/4 ст. вершкового масла, розм’якшеного;
- 2 великих яєчних жовтки;
- 1/3 ст. дрібного цукру;
- 1/4 ч. л. амаретто або екстракту мигдалю;
- 1 ст. меленого мигдалю;
1 ст. л. універсального борошна.
Приготування:
- Щоб приготувати тарт з грушею і карамельним соусом дайте тісту відтанути при кімнатній температурі. Розкладіть пласт на робочій поверхні, присипаній борошном.
- Тим часом приготуйте мигдальний крем. За допомогою міксера збийте масло і цукор, поки вони не стануть легкими і повітряними.
- Додайте яєчні жовтки, добре збийте і додайте Амаретто.
- Вмішайте мелений мигдаль і борошно до однорідного стану. Суміш повинна мати консистенцію густої пасти.
- Коли тісто буде мати м’яку консистенцію, яка підходить для приготування, включіть її розігріватися до 190 градусів.
- На злегка посипаній борошном поверхні розкачайте тісто до товщини 5 мм і, використовуючи тарілку як шаблон, гострим ножем виріжте чотири 18 см кола. Розподіліть по центру кожного кола з тіста мигдальний крем, залишивши кордон в 2 см.
- Очистіть груші від шкірки, розріжте навпіл, акуратно видаліть серцевину. Наріжте половинки фрукта тонкими скибочками.
- Розгорніть нарізану грушу віялом з центру кожного тарта, повністю покриваючи мигдальний крем, але залишаючи межі.
- Злегка збийте яєчний жовток виделкою і змастіть ним краї тіста (намагайтеся, щоб жовток не стікав по зрізаному краю тіста, інакше порції не піднімуться високо).
- Випікайте Тарт з грушею близько 20 хвилин, поки краї не стануть золотистими, а тісто не пропечеться. Дістаньте з духовки і дайте охолонути протягом 5 хвилин.
- Поки випікається Тарта з грушею, приготуйте карамельний соус: в невеликій каструлі змішайте коричневий цукор, масло і вершки. Доведіть суміш до кипіння і інтенсивно кип’ятіть 2 хвилини, потім зніміть з вогню.
- Помістіть гілочку м’яти в центр кожного тарта і посипте її невеликою кількістю кондитерського цукру. Збризніть щедро карамельним соусом, подавайте теплим.