П’ятниця, 12 Квітня, 2024

Нове

Смачний та ніжний рецепт сметанника

Сметанник – це класична українська страва, яка завжди здатна підняти настрій і зігріти в холодну пору року. Цей рецепт виходить простим у виконанні, але дуже смачним та ніжним у результаті. Солодкий корж в поєднанні з легкою сметанковою начинкою створює ідеальний десерт для будь-якої години.

Інгредієнти:

Для коржа:

  • Борошно – 250 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Розпушувач – 1 ч. л
  • Ванілін – щіпка
  • Яйце – 1 шт.

Для начинки:

  • Яйця – 4 шт
  • Цукор – 100 г
  • Сметана – 600 г

Приготування:

Замішайте борошно з вершковим маслом в дрібну крихту. Додайте розпушувач, цукор і ванілін. Перемішайте. Додайте яйце і замісіть тісто. Покладіть в холодильник на 30 хвилин. Охолоджене тісто розкочуйте і розподіліть за формою діаметром 22 сантиметри, утворюючи бортики. Для начинки збийте яйця з цукром. Додайте сметану і перемішайте. Влийте начинку поверх тіста і поставте в розігріту до 160 °C духовку на 45-50 хвилин. Готовий пиріг охолодіть і поставте в холодильник на 4-5 годин.



Нове


Популярне