Сметанник – це класична українська страва, яка завжди здатна підняти настрій і зігріти в холодну пору року. Цей рецепт виходить простим у виконанні, але дуже смачним та ніжним у результаті. Солодкий корж в поєднанні з легкою сметанковою начинкою створює ідеальний десерт для будь-якої години.
Інгредієнти:
Для коржа:
- Борошно – 250 г
- Вершкове масло – 100 г
- Розпушувач – 1 ч. л
- Ванілін – щіпка
- Яйце – 1 шт.
Для начинки:
- Яйця – 4 шт
- Цукор – 100 г
- Сметана – 600 г
Приготування:
Замішайте борошно з вершковим маслом в дрібну крихту. Додайте розпушувач, цукор і ванілін. Перемішайте. Додайте яйце і замісіть тісто. Покладіть в холодильник на 30 хвилин. Охолоджене тісто розкочуйте і розподіліть за формою діаметром 22 сантиметри, утворюючи бортики. Для начинки збийте яйця з цукром. Додайте сметану і перемішайте. Влийте начинку поверх тіста і поставте в розігріту до 160 °C духовку на 45-50 хвилин. Готовий пиріг охолодіть і поставте в холодильник на 4-5 годин.