Мрієте про святковий обід на свіжому повітрі? Спробуйте цей рецепт шашлику з курки у томатному маринаді! Ніжна куряча грудка, просочена ароматним томатним маринадом, здатна розколоти серце кожного любителя відпочинку на природі. Цей шашлик стане вишуканим додатком до будь-якої вечері на свіжому повітрі.
Інгредієнти:
- Філе курячої грудки – 2 кг
- Помідор – 3 шт
- Цибуля – 2 шт
- Рослинна олія – 1 ст. л
- Часник – 3 зубчики
- Сіль, перець – до свого смаку
Приготування:
Зробіть хрестоподібні надрізи в нижній частині помідорів. Залийте їх кип’ятком. Через 15 секунд опустіть в холодну воду. Після охолодження очищуємо помідори від шкірки та натріть. У сковорідці розігрійте рослинну олію. Цибулю наріжте півкільцями, а чистий часник роздавіть ножем. Смажте, помішуючи, до м’якості. Перекладіть цибулю з часником у пюре з помідорів. Посоліть і поперчіть. Наріжте курку на кусочки середнього розміру. Змішайте з маринадом. Залиште при кімнатній температурі на півтори години. Нанизуйте курку на шампури або шпажки. Готуйте на мангалі 10–15 хвилин, періодично перевертаючи.