Олібол – це чудовий голландський десерт, що завоював популярність своєю ніжною текстурою та багатим смаком. Ці пончики ідеально підійдуть як для сніданку, так і для перекусу в будь-який час дня. Готуючи їх вдома, ви не лише порадуєте свою родину, але й насолодитеся процесом приготування цієї витонченої страви.
Інгредієнти:
- Дріжджі – 20 грамів
- Родзинки – 200 грамів
- Молоко – 300 мл
- Яйця – 2 штуки
- Борошно – 400 грамів
- Цукор – 1 столова ложка
- Сіль – 1 чайна ложка
- Яблуко – 1 штука
- Рослинна олія – 500 мл + для змащування
- Цукрова пудра – до свого смаку
Приготування:
Промийте родзинки, залийте теплою водою на 20–30 хвилин, потім процідіть і витріть. Дріжджі розкришіть і змішайте з теплим молоком. Залиште на 10–15 хвилин у теплому місці. Додайте до молока яйця, збийте віником до однорідності. Додайте борошно і з’єднайте з цукром і сіллю. Додайте сухі інгредієнти до рідини, замісіть м’яке і гладке тісто. Яблуко очищуємо і нарізаємо дрібними кубиками. Вмішайте в тісто яблука та родзинки. Скочуємо його в шар, накрийте плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину. У глибокій сковорідці або казані розігрійте рослинну олію. Столовими ложками або руками, змащеними олією, сформуйте невеликі кульки. Смажте їх по 4–6 хвилин до золотистого кольору. Потім вийміть на паперові рушники, щоб зняти зайвий жир. Посипте пончики цукровою пудрою.