Голубці – це класична страва, яка принесе вам радість і затишок у будь-який час року. Ця страва не лише смачна, але й додає вам енергії та позитивного настрою. Завдяки поєднанню соковитої капусти, ароматного фаршу та ніжного смаку соусу, голубці стануть відмінним вибором для вашого сімейного обіду або вечері.
Інгредієнти:
- Капуста – 700 г
- Яловичий фарш – 300 г
- Цибуля – 200 г
- Морква – 200 г
- Рис – 60 г
- Кріп – 0,5 пучка
- Томатна паста – 1 ст. л
- Сметана – 1 ст. л
- Вода – 300 мл
- Сіль, перець – на смак
Приготування:
У каструлю налити воду та довести до кипіння. Вирізати у капусти кочережку, намагаючись не пошкодити качан. Відправити капусту у каструлю з киплячою водою та варити 10 хв. Моркву натерти на великій терці. Лук, кріп дрібно нарізати. У глибоку сковороду або казан налити рослинну олію, обсмажити цибулю та моркву до золотистого кольору. У яловичий фарш додати 2 ст. л обсмаження, рис, кріп, сіль, перець і перемішати. На кожен листок капусти виложити 1-2 столові ложки фаршу. В окремому посуді ретельно змішати воду, томатну пасту, сметану, сіль та перець. На залишене обсмаження перекласти голубці, зверху залити соусом і варити під кришкою 30-40 хвилин.